OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Måltidsservice uppdrag är att producera och leverera näringsriktiga, kvalitetssäkrade och välsmakande måltider till kommunens kärnverksamheter. Vi utför detta med etiska och miljömässiga värderingar, på ett professionellt sätt och till rätt kvalitet.
I Piteå kommuns förskolor, skolor och inom äldreomsorgen produceras ca
10 000 portioner varje dag. Måltidsservice arbetar med utgångspunkt från de kostpolitiska riktlinjer som är beslutade, samt mot Piteå kommuns och verksamhetens uppsatta mål.
Christinaskolans kök är ett tillagningskök med 5 medarbetare som för närvarande tillagar ca 800 portioner per dag till skolans elever och personal. Dessutom serveras dagligen frukost och mellanmål. Christinaskolans kök kommer att flytta till nya lokaler vid årsskiftet 2021/2022.
Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att ta emot inkommande varor, förbereda, tillaga och servera dagens lunchalternativ. Tillreda en varierad salladsbuffé samt tillreda/förbereda och servera frukost och mellanmål samt kundpackning av varm mat och varor. I arbetet ingår en säker livsmedelshantering samt för egenkontroll, god hygien, disk och städ i kök och matsal. Vidare ingår beställning av varor i e-handel, efter gällande avtal och inom ramen för fastställd budget även viss fakturahantering. I det dagliga arbetet sker dialog med såväl pedagoger som barn; ett gott bemötande är därför betydelsefullt vid ditt arbete i elevrestaurangen.
Du roterar enligt schema mellan de olika arbetsstationerna i köket.
Kvalifikationer
Restaurangutbildning på gymnasienivå eller likvärdig utbildning som arbetsgivaren finner lämplig och/eller har dokumenterad erfarenhet som kock inom storkök och/eller restaurang. Tillräckliga kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift, för säker hantering i storkök. Arbetet ställer krav på god fysik i form av styrka, kondition och rörlighet. Erfarenhet från tillagning i storkök, goda datakunskaper och kunskap i program som används i yrket är meriterande.
Kunskap om :
Det varma köket, med inriktning mat lagad från grunden
Råvaror
Specialkost
Egenkontroll, hygien, städning
Ergonomiskt arbete i verksamheten
Hur man använder maskiner inom storkök
Personlig lämplighet
Du har förmåga att anpassa arbetet efter verksamhetens behov och har en helhetssyn på uppdraget. Du följer de kostpolitiska riktlinjerna och gällande rutiner samt arbetar mot uppsatta mål. Du är professionell och serviceinriktad samt lyhörd för gästernas önskemål. Du kan organisera och utföra ditt arbete självständigt ha god samarbetsförmåga och bidrar aktivt till ett gott arbetsklimat. Som person trivs du att arbeta i en mellanstor arbetsgrupp. Du är flexibel och trivs med varierande arbetsuppgifter och förväntas jobba aktivt med pågående förändringsarbete inför uppstart av ett nytt kök.
Mer information och kontakt
Semestertjänst mån-fre. Heltidsmått 40 timmar/vecka.
Semestertjänst innebär att arbete utförs enligt gällande schema.
Tillträde enligt överenskommelse.
För ytterligare information kontakta
Petra Rankvist, enhetschef 0911- 69 65 07 v 26-28
Veronica Öhlund Kommunal 010 – 442 99 04