1 kock 62,5 % till Maskrosens förskolekök

1 kock 62,5 % till Maskrosens förskolekök

Arbetsbeskrivning

Tillsammans bygger vi Piteå. Det händer mycket positivt i Piteå. Befolkningen ökar, stadskärnan utvecklas och flera intressanta utvecklingsprojekt är på gång. I arbetet för ett attraktivt och hållbart samhälle erbjuder Piteå kommun följande tjänst:Måltidsservice uppdrag är att producera och leverera näringsriktiga, kvalitetssäkrade och välsmakande måltider till kommunens kärnverksamheter. Vi utför detta med etiska och miljömässiga värderingar, på ett professionellt sätt och till rätt kvalitet.

I Piteå kommuns förskolor, skolor och inom äldreomsorgen produceras ca
10 000 portioner varje dag. Måltidsservice arbetar med utgångspunkt från de kostpolitiska riktlinjer som är beslutade, samt mot Piteå kommuns och verksamhetens uppsatta mål.

Maskrosens förskolekök är ett slutberedningskök där det dagligen serveras frukost, lunch och mellanmål till ca 26 förskolebarn samt personal.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att; slutbereda och servera dagens olika lunchalternativ, tillaga tillbehör och en varierad salladsbuffé samt tillreda och servera frukost och förbereda mellanmål (även alternativ anpassade för barn i behov av specialkost).

I arbetet ingår även ansvar för säker livsmedelshantering samt för egenkontroll, god hygien, disk och städ i köket. Vidare ingår beställning av mat från produktionskök samt beställning av övriga avtalsvaror inom ramen för fastställd budget. I det dagliga arbetet sker dialog med såväl pedagoger som barn, ett gott bemötande är därför betydelsefullt.

Kvalifikationer
Restaurangutbildning på gymnasienivå eller likvärdig utbildning som arbetsgivaren finner lämplig och/eller dokumenterad erfarenhet som måltidspersonal inom kök och/eller restaurang. Tillräckliga kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift, för säker hantering av bland annat specialkoster. Arbetet ställer krav på god fysik i form av styrka, kondition och rörlighet då arbetet är fysiskt. Erfarenhet från arbete i kök och med städning, goda datakunskaper och kunskap i program som används i yrket är meriterande.

 

Kunskap om

Slutberedning

Råvaror

Specialkost

Egenkontroll, hygien, städning

Ergonomiskt arbete i verksamheten

Hur man använder maskiner inom kök

Personlig lämplighet
Du har förmåga att anpassa arbetet efter verksamhetens behov och har en helhetssyn på uppdraget. Du följer de kostpolitiska riktlinjerna och gällande rutiner samt arbetar mot uppsatta mål. Du är professionell och serviceinriktad samt lyhörd för gästernas önskemål. Du är van att organisera och utföra ditt arbete självständigt, har god samarbetsförmåga och bidrar aktivt till ett gott arbetsklimat samt till erfarenhetsutbyte både inom arbetsgruppen och med andra yrkesgrupper. Som person trivs du att arbeta i en arbetsgrupp. Du är flexibel och trivs med varierande arbetsuppgifter.

Mer information och kontakt
Semestertjänst mån-fre. Heltidsmått 40 timmar/vecka.
Semestertjänst innebär att arbete utförs enligt gällande schema.

Tillträde enligt överenskommelse.

För ytterligare information kontakta
Maria Salomonsson, enhetschef 0911- 69 71 65
Veronica Öhlund Kommunal 010-4429904

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Piteå Kommun
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Deltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 13 juni 2023
  • Ansök senast: 20 juni 2023

Liknande jobb


Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

28 oktober 2024

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

28 oktober 2024

Timvikarie kock till kostenheten

28 oktober 2024

Kock till anstalten Viskan

Kock till anstalten Viskan

28 oktober 2024