1 kock med uppehållstjänst till Pitholmsskolans slutberedningskök

1 kock med uppehållstjänst till Pitholmsskolans slutberedningskök

Arbetsbeskrivning

Måltidsservice uppdrag är att producera och leverera näringsriktiga, kvalitetssäkrade och välsmakande måltider till kommunens kärnverksamheter. Vi utför detta med etiska och miljömässiga värderingar, på ett professionellt sätt och till rätt kvalitet.

I Piteå kommuns förskolor, skolor och inom äldreomsorgen produceras ca
10 000 portioner varje dag. Måltidsservice arbetar med utgångspunkt från de kostpolitiska riktlinjer som är beslutade, samt mot Piteå kommuns och verksamhetens uppsatta mål.

Pitholmsskolans kök är ett slutberedningskök där det serveras lunch till 550-600 elever och personal i åk 4-9 men även mellanmål till elever på fritids. Du kommer att ingå i ett arbetslag med 4 personer.

 

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att förbereda, slutbereda och servera dagens olika lunchalternativ i skolrestaurangen, tillreda en varierad salladsbuffé och mellanmål (även alternativ anpassade för barn med behov av specialkost). I arbetet ingår ansvar för en säker livsmedelshantering samt för egenkontroll, god hygien, disk och städ i kök och matsal. Vidare ingår beställning av mat från produktionsköket samt beställning av varor i e-handel efter gällande avtal inom ramen för fastställd budget. I det dagliga arbetet sker dialog med såväl pedagoger som elever, ett gott bemötande är därför betydelsefullt. Du roterar enligt schema mellan de olika arbetsstationerna i köket.

 

Kvalifikationer

Restaurangutbildning på gymnasienivå eller likvärdig utbildning som arbetsgivaren finner lämplig och/eller har dokumenterad erfarenhet som kock inom storkök och/eller restaurang. Tillräckliga kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift, för säker hantering i storkök. Arbetet ställer krav på god fysik i form av styrka, kondition och rörlighet. Erfarenhet från storkök, goda datakunskaper och kunskap i program som används i yrket är meriterande.

 

Kunskap om

Slutberedning

Råvaror

Specialkost

Egenkontroll, hygien, städning

Ergonomiskt arbete i verksamheten

Hur man använder maskiner inom storkök

Personlig lämplighet

Du har förmåga att anpassa arbetet efter verksamhetens behov och har en helhetssyn på uppdraget. Du följer de kostpolitiska riktlinjerna och gällande rutiner samt arbetar mot uppsatta mål. Du är professionell och serviceinriktad samt lyhörd för gästernas önskemål. Du är van att organisera och utföra ditt arbete självständigt, har god samarbetsförmåga och bidrar aktivt till ett gott arbetsklimat samt till erfarenhetsutbyte både inom arbetsgruppen och med andra yrkesgrupper. Som person trivs du att arbeta i en arbetsgrupp. Du är flexibel och trivs med varierande arbetsuppgifter.

Mer information och kontakt

Uppehållstjänst mån-fre. Heltidsmått 40 timmar/vecka.
Uppehållstjänst innebär att arbete utförs under skolans läsår med uppehåll under jullov och  sommarlov. Eftersom arbete endast utgörs under ca 40 veckor/år utgår en reducerad lön (0,88-,091% av lönen) under alla 12 månaderna.

Tillträde 1/4-21 eller enligt överenskommelse.  

För ytterligare information kontakta

Petra Rankvist, enhetschef 0911- 69 65 07

Facklig företrädare

Veronica Öhlund  Kommunal 010-4429904

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Piteå Kommun
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 7 december 2020
  • Ansök senast: 27 december 2020

Liknande jobb


Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

28 oktober 2024

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

28 oktober 2024

Timvikarie kock till kostenheten

28 oktober 2024

Kock till anstalten Viskan

Kock till anstalten Viskan

28 oktober 2024