1:e kock

1:e kock

Arbetsbeskrivning

Om Region Gotland


Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?


Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är närmare 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!


Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 500 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet.



Om verksamheten
Avdelning måltid ansvarar för att leda, styra och samordna området mat och måltider genom att strategiskt planera och tillsammans med berörda initiera, genomföra och följa upp utvecklingsinsatser.

Avdelningen ger stöd och levererar måltidsservice.

Måltiderna inom Region Gotland är en viktig del av skolan, äldreomsorgen och sjukvården. Med kompetens om och leverans av mat och måltider bidrar avdelningen till att verksamheterna skapar goda livsvillkor, en hälsofrämjande hälso- sjukvård och en god, likvärdig och hälsofrämjande lärmiljö. Måltiderna bidrar till att skapa värde för medborgarna. Varje dag planerar, tillagar, levererar och i vissa fall serverar Avdelning Måltid cirka 11 000 portioner mat till barn och elever i förskolor och skolor, till brukare inom äldreomsorgen samt till patienter inom hälso- och sjukvården.

Köksområde 2 ligger i Visby och utgörs av Strandgärdet, det stora produktionsköket på lasarettet, samt ett serveringskök på Gråbo seniorboende. Här lagar vi mat 365 dagar om året och vi levererar måltider till våra kunder på sjukhuset och inom äldreomsorgen. Här görs också en del kylda portioner till ett äldreboende och vi levererar även varma måltider till våra två externa restauranger.

Till Strandgärdet söker vi nu en 1:e kock!

Arbetsuppgifter
Som 1:e kock är du den som leder och fördelar det dagliga arbetet i köket och ser därmed till att vi varje dag tillagar måltider av hög kvalitet till våra gäster. Du ansvarar för den dagliga produktionen, vilket innebär att säkerställa bemanning, beställningar, inventering och fakturering och att vi följer lagar och förordningar samt uppsatta rutiner och policys.

Du jobbar också för att vi har god kontakt med våra kunder så att vi tillsammans med dem kan sträva efter att skapa en god måltidsmiljö. Detta gäller både miljön i våra restauranger och måltiderna som når våra gäster på lasarettet och inom äldreomsorgen.

Utöver arbetet i produktionen utgör du ett viktigt stöd till enhetschefen och tillsammans med våra kollegor bygger vi upp en väl fungerande måltidsorganisation för att nå verksamhetens mål. I den här administrativa delen av tjänsten ser du över och utvecklar rutiner och arbetssätt i köken och deltar aktivt i avdelningens olika utvecklingsarbeten. I din roll som 1:e kock ingår att främja rotation inom både kök, köksområde och avdelningen.

Kvalifikationer
Vi söker en person med ett strukturerat arbetssätt och kan organisera arbetet i ett storkök. Du behöver vara trygg i din roll som arbetsledare och känna dig bekväm med att ha en tydlig, närvarande och aktiv roll i verksamheten som helhet.

Det är mycket viktigt att du har ett gediget måltidsintresse där du ser dina möjligheter att arbeta för helheten, både för våra kunder och våra medarbetare genom att du visar ett intresse för deras frågeställningar och behov. Här krävs både flexibilitet och servicekänsla och att du är en person som alltid sätter verksamhetens mål i fokus, samtidigt som du strävar efter att skapa en god stämning på arbetsplatsen.

Vi vill att du har en dokumenterad kock- och köksmästarutbildning, eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du behöver också ha ett antal års erfarenhet av en ledande position i storkök.

Har du erfarenhet av att laga specialkost är det klart meriterande. Erfarenhet av kostdataprogrammet Matilda eller liknande system är även det ett plus i kanten. B-körkort är ett krav. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.
 
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/
 
På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Sammanfattning

Liknande jobb


Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

28 oktober 2024

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

28 oktober 2024

Timvikarie kock till kostenheten

28 oktober 2024

Kock till anstalten Viskan

Kock till anstalten Viskan

28 oktober 2024