OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Ljungskile Kurs och Konferens ligger naturskönt halvvägs upp på fjället i Ljungskile. Vår verksamhet ligger inbäddad i Ljungskile folkhögskola i en miljö som bidrar till lugn och ro för själen samt inspiration för de som lägger sina kurser och konferenser hos oss. Att ta sig hit är enkelt med bil och att resa kollektivt är väldigt fördelaktigt, från själva buss- & tågstationen är det en promenad på 5 minuter upp till oss.
Vi har en skolrestaurang som dagtid serverar mat till högstadiet på Linneaskolan samt till våra internatelever på Folkhögskolan. Utöver det har vi en restaurangdel för våra konferensgäster samt lunchgäster utifrån. Totalt lagar vi och serverar cirka 400 portioner mat per dag. Vår inriktning är alltifrån storkök till svensk husman, buffémiddagar samt bröllop och fester. Här får du arbeta med ett varierat utbud vilket gör att dina arbetsuppgifter varierar på ett positivt sätt och vi lagar all mat från grunden.
Vi söker nu dig som kan axla rollen som vår 1:e kock. Att vara 1:e kock innebär att man tar ett helhetsansvar över köket under själva driften och servicen. Du arbetar direkt under kökschefen och vikten av ett gott samarbete samt personlig kemi är viktig. Du står för planering av dagen ihop med kökets övriga medarbetare i form av arbetsfördelning samt att se till så att alla moment genomförs på rätt sätt och kvalitetssäkrar det vi producerar och serverar till våra gäster. Du ska även kunna vara behjälplig i köksmästarens roll, när denne inte är på plats i form av semester eller annan frånvaro, med att göra beställningar samt ha ett ansvar över schemat vid personalbortfall och vakanser.
Vem är du då? Vi söker dig med några års erfarenhet av varmköket i en restaurang, en fördel är om du har arbetat i storkök men absolut inget krav. Det viktiga är att du lätt kan skala upp maträtter från 50 portioner upp till 400 portioner och fortfarande bibehålla en god smak och kvalité. Du ska vara självgående. Tjänsten innebär i grunden att du ihop med en kollega på varmkökssdian lagar mat på men är även beredd på att rycka in kallköket. Din svenska skall vara god då du har kontakt med våra gäster, all personal i köket samt leverantörer vid beställningar.
Som person är du glad och utåtriktad. Du har en stor portion energi och tar egna initiativ men kan också förhålla dig till en arbetsbeskrivning och sköta dess uppgifter. Du har inga problem med att bjuda på dig själv, både inför gäster och personal.
Arbetstiden är i grunden förlagd dagtid men kvälls- & helgarbete förekommer.
Stämmer beskrivningen in på dig? Tveka inte att söka. Det är kanske du som kommer att få arbeta på en arbetsplats med härliga kollegor, frihet under ansvar samt en hänförande utsikt över Ljungskileviken.
Skicka in din ansökan idag.
Tar endast emot ansökningar via mail. Besök och telefonsamtal undanbedes.
Med vänliga hälsningar
Robert
Kök- & restaurangchef