OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Lunds kommun har samlat alla tillagningsköken inom skola och äldreomsorg i en gemensam organisation, Måltidsservice, som tillhör Serviceförvaltningen. Måltidsservice uppdrag är att tillaga och leverera måltider till skolor och äldreboende och dagligen produceras ca 18 000 lunchmåltider. Måltidsservice omfattar ca 120 medarbetare och omsätter ca 95 miljoner kronor per år. Verksamheten är indelad i fem områden innehållande två till fyra tillagningskök som bygger på en geografisk och logistisk indelning. Inom varje område är en områdeschef fullt ansvarig för verksamhet, arbetsledning, arbetsmiljöarbete och ekonomi. I respektive tillagningskök finns en produktionsledare som medverkar och leder den dagliga verksamheten samt kockar/kokerskor och ekonomibiträden/skolmåltidsbiträden. Till Centralköket som tillagar ca 1 800 måltider per dag och vars arbetsgrupp består av 20 personer söker Måltidsservice: 1:e Kock/kokerska, ref nr 07/07 Arbetsuppgifter: Alla i ett storkök förekommande arbetsuppgifter såsom matlagning, salladsberedning, förrådshantering, diskning och städning. Som 1:e kock/kokerska ha det övergripande ansvaret för produktionen på tjänstgörande helger, medverka i diet/specialkostmatlagningen samt tillsammans med områdeschef och produktionsledare utveckla måltidsverksamheten. Tillsammans med övriga medarbetare skapa trevlig arbetsstämning och hålla hög kvalitets- och servicenivå i bemötande och tjänster mot arbetskamrater och samarbetsparter. Kvalifikationer: Kock/kokerskeutbildning/specialkostutbildning/hotell- och restaurangprogram eller likvärdig utbildning samt erfarenhet av arbete inom storkök, gärna i ledande befattning. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom att vara initiativrik, ha hög servicekänsla, organisationsförmåga, förmåga att se helhet och hitta optimala lösningar, vara drivande och positiv samt ha lätt för att samarbeta med arbetskamrater och samarbetsparter.