OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och fängelser verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet. Kriminalvården bygger ett nytt säkerhetshäkte i Sollentuna. Det nya häktet ska stå klart i april 2011 och kommer att ha 240 platser. All tillagning av mat till häktets intagna sker enligt den s.k. cook-and-chillmetoden som bygger på att maten efter tillagning omedelbart kyls ned. Köket ska servera mat till häktets intagna tre gånger om dagen: frukost, lunch och middag. Vi söker nu två kockar till häktets kök. Vi söker dig som är genuint intresserad av att laga god och näringsriktig mat. Du kan utföra dina uppdrag inom givna ramar och är van att hantera flera arbetsuppgifter samtidigt. Du bör även ha ett högt säkerhetstänkande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du ska dela Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn präglad av en tro på människors vilja och möjlighet till utveckling och förändring. Kriminalvården strävar mot en jämn könsfördelning och ökad etnisk mångfald. Registerkontroll och test vid Pliktverket kommer att föregå beslut om anställning. Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se ARBETSUPPGIFTER Som kock vid häktet Sollentuna arbetar du med traditionella arbetsuppgifter i ett storkök, i huvudsak beredning och tillagning av mat för häktets intagna, diskning och städning av kök samt egenkontroll. Tillagning av dietkost och annan särskild kost förekommer. Kockarna ska arbeta tillsammans med köksföreståndaren och tre ekonomibiträden. Kockarna ska kunna vikariera för köksföreståndaren med ansvar för planering av meny, beställning av varor och godkännande av fakturor. Närmaste chef är kriminalvårdsinspektör service. KVALIFIKATIONER Grundläggande krav är hotell- och restaurangprogrammet på gymnasienivå, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. IT-vana är ett krav. Erfarenhet av matlagning enligt cook-and-chillmetoden eller tillagning av specialkost är meriterande. Du bör ha flera års erfarenhet av arbete i storkök, restaurang eller livsmedelsproduktion. Erfarenhet av arbete i arbetsledande ställning är meriterande.