OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och utveckla hållbara måltider i Borlänge Kommun?
Kost- och lokalservice erbjuder måltid och städtjänster till Borlänge kommuns skolområden, gymnasieskolorna samt omsorgsnämndens verksamhetsområde.
Kostservice består idag av cirka 70 enheter uppdelade på centralkök, kök med egentillagning och mottagningskök. Produktionen är ca 10 000 portioner per dag.
Lokalservice är en intern serviceenhet som erbjuder våra kunder ett utbud av tjänster inom lokalvård, transporter, tvätt mm.
På Kost- och lokalservice arbetar cirka 250 medarbetare.
Som kock i kost- och lokalservice kan man förutom att laga måltider på våra enheter vara med och påverka kostenheten som har en tydlig inriktning på hållbarhet och jobbar för en trevlig måltidsmiljö och bygga upp visionen `` Ett ekologiskt hållbart Borlänge, Ett Borlänge som tar ansvar för miljön både nu och i framtiden´´ tillsammans med andra verksamheter i kommunen.
Mat och måltider är centrala i våra liv, som njutning, som mötesplatser och som kulturbärare. Matvanorna har också stor betydelse för både hälsan och miljön. En näringsriktig lunch som hamnar i magen är extra viktig för elever som inte äter så bra hemma. På så sätt kan skolmåltiderna bidra till ett mer jämlikt samhälle och en hållbar utveckling.
Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.
Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet
ARBETSUPPGIFTER
Som kock blir du anställd i kost-och lokalservice. Det innefattar att man kan få jobba på flera av alla våra enheter. Arbetstiden är dagtid med schema, helgarbete förekommer då viss verksamhet är öppen på helgerna. Vi har jobbrotation på vissa större arbetsplatser för att alla i köket ska vara trygga i alla arbetsmoment, det innebär att du både lagar mat, serverar i restaurangen, diskar och tar hand om diet kost, vi städar själva i restaurangen på våra skolor samt innehar administrativt arbete i den dagliga driften.
Planering och fördelning av dagens sysslor får man göra själv eller tillsammans med övriga kolleger. Det innefattar matlagning, plock av varor, salladsberedning, specialkost, daglig rengöring, disk, lättare bakning samt alla övrigt förekommande sysslor.
Du behöver följa vår klädpolicy och även låta mobiltelefonen vara under arbetsdagen.
Kommer du till vår verksamhet blir du en av våra duktiga kockar som finns för att stötta i vår verksamhet främst vid någon form av frånvaro i köken. Du deltar i semesterplanering och är lojal mot fattade beslut i verksamheten.
Du behöver kunna hantera verksamhetssystem självständigt då man får ansvar för att beställa varor, registrera i Nomor som är ett egenkontrollsystem samt registrera antal ätande i kostdatasystemet på den enhet du arbetar, du behöver ha bra datavana då mycket kommunikation sker via mail. Vi tillämpar digitala möten och hybridmöten och ser det som en självklar del att vara närvarande på möten du blir inbjuden till.
Vi vill att du är den person som förgyller matgästens dag varje dag med vällagad mat, trevlig sallads buffé och ett härligt bemötande.
Du har en vilja att servera mellanmål eller frukost med guldkant ibland!
Det förekommer att vi hjälper till med akuta transporter av livsmedel eller färdiglagad mat mellan våra enheter.
KVALIFIKATIONER
För tjänsten söker vi dig som har gymnasieutbildning inom livsmedelsteknisk linje eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig och relevant för tjänsten.
Vi ser också att flera års erfarenhet inom privat och offentlig verksamhet krävs för att kunna vara det stöd våra köksenheter behöver vid sjukdom och ledigheter. Goda kunskaper inom specialkost och kost vid speciella behov är meriterande.
Du behöver vara flexibel, snabbt kunna byta fokus i vardagen, omprioritera vid behov, lösa de problem som uppstår, du behöver vara stresstålig.
Du behöver ha struktur i arbetet, värnar om ordning och reda, vara delaktig/ansvara för att planera dagen samt ligga steget före i sin planering åt sig själv eller andra.
Vilja bidra till god service, maten ska både smaka och se bra ut. Ett bra pedagogiskt kundbemötande är av stor vikt.
Vi vill att du kan arbeta självständigt så du kan driva uppdrag och ta ansvar på egen hand.
Du ska kunna samarbeta med kolleger och kunder då du är en viktig kugge i vår dagliga verksamhet, samtidigt har du ett professionellt bemötande mot Borlängebon, kolleger, chef och föra bra dialoger vid förändringar som påverkar deras verksamhet.
Borlänge Kommuns värdegrund genomsyrar vår verksamhet. Som kock är du en av våra ambassadörer för värdegrunden på våra enheter.
Du ska kunna prata, läsa och förstå svenska på en mycket bra nivå och ha en god datorvana då du skall kunna administrera beställningar, mail, möten, portions statistik, egenkontroll mm
Körkort är ett krav
ÖVRIGT
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.
Välkommen med din ansökan!
ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!
Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.
Kontaktpersoner på detta företaget
Lars Wilhelmsson, verksamhetschef kost-och lokal
0243-747 60
Vision
0243-747 55
Ledarna
0243-741 12
Filip Andersson, enhetschef
0243-746 26
Ann-Kathrin Rahm-Nilzon, enhetschef
0243-749 15
Kommunal sektion 13
0243-743 00
Enhetschef Lukas Stenberg
0243-663 72
Enhetschef kost-och lokalservice Inger Eriksson Dellemo
0243-666 49
Enhetschef Filip Andersson
0243-746 26
Enhetschef Christof Arnberg
0243-741 95