OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Liseberg är en av Nordens ledande turistattraktioner med 3,2 miljoner gäster årligen.
Verksamheten består av nöjespark, restauranger, teatrar och boende, och sysselsätter omkring 425 årsanställda och ca 2300 säsongsanställda. Liseberg omsätter årligen ca 1,4 miljard kronor och ingår i koncernen Stadshus som är helägt av Göteborgs Stad.
Skeppsmagasinet
Här serveras det god, prisvärd och miljöriktig mat och dryck för stora som små gäster, i en härlig miljö präglad av historier med anor från förr. Restaurangen har självservering och finns belägen i Lisebergs Hamnkvarter.
Beskrivning av tjänst
Som en av våra drygt 100 arbetsledare på Liseberg är du en viktig medspelare. Du arbetar nära den operativa verksamheten, och ingår i en arbetsledargrupp som finns som stöd för områdeschefen i den dagliga verksamheten. Som Lisebergare är du en ambassadör utåt sett – och har du en arbetsledarroll blir du dessutom en tydlig arbetsgivarrepresentant som både påverkar och lever vårt varumärke!
Arbetsuppgifter
Som arbetsledare på Skeppsmagasinet stödjer du områdeschefen vid snabbt uppkomna personalärenden, hanterar schemaändringar och bemanningsplanering. Du medverkar i uppdatering av arbetsmanualer och utbildningsmaterial och är delaktig i introduktioner och arbetsplatsutbildningar. Du är synlig i verksamheten och säkerställer en hög kvalitets- och servicenivå gentemot gäst. Du motiverar, inspirerar och stöttar dina kollegor genom hög närvaro under deras arbetsdag där ni tillsammans skapar upplevelser värda att minnas.
På Skeppsmagasinet svarar arbetsledaren för att öppna och stänga våra enheter samt leda och fördela arbetet under dagen. Andra dagliga arbetsuppgifter består i att beställa varor, servicearbeten på våra inventarier samt säkerställa att verksamheten följer de regler och rutiner som finns gällande servering av alkohol och livsmedelssäkerhet.
Utöver administration kring personal, scheman, löner, inventeringar, varubeställningar mm blir det även en hel del arbete i köket, till exempel att göra sallader och smörgåsar, och vid behov vara behjälplig med att preppa för varmköket.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet från arbetsledande position i liknande bransch, eller känner att det är dags att ta steget dit.
Kunskap om livsmedelshantering (HACCP), och erfarenhet av att servera alkohol på ett ansvarsfullt sätt är meriterande, likväl som ett stort intresse för och en god kännedom kring mat och dryck.
Du har tidigare visat på framåtanda och driv, och är motiverande och stödjande gentemot din arbetsgrupp. Du visar på ett gott omdöme i ditt beslutsfattande och är en förebild för dina kollegor. Som formell utbildningsnivå har du lägst gymnasiekompetens, har du andra relevanta kurser eller utbildningar är det ett plus.
Då arbetet, under framförallt sommarhalvåret, kan innebära tunga lyft och att du är i ständig rörelse, är det bra om du är i god fysisk kondition.
Villkor och tidsperiod
Vi erbjuder dig nya och varierande utmaningar i vår härliga Lisebergsmiljö, och inte minst erfarenheter att vara stolt över senare i arbetslivet! Lön enligt avtal.
Tjänsten är på 75 % och startar med upplärningspass redan under sensommar och pågår fram till sista december. Möjlighet finns att fortsätta som arbetsledare på heltid med start i mars/april 2022.
Vi ber dig tänka noggrant genom hur du kan arbeta under hösten, framför allt då tjänstens arbetstider och omfattning kan vara svår att kombinera med t ex andra arbeten eller heltidsstudier.
Om du har frågor kring tjänsterna eller har andra undringar är du välkommen att kontakta restaurangchef Helena Stenborg på mail; helena.stenborg@liseberg.se
Vi rekryterar löpande och vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt, senast den 29/8.
Varmt välkommen med din ansökan!