OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Beskrivning
Kostenheten har sex tillagningskök samt fyra mottagningskök som serverar måltider till förskola, skola, dagligverksamheter och äldreomsorg.
Vi tillagar mat med hög kvalité och vill sprida matglädje med fokus på våra matgäster.
Arbetsuppgifter
Vi söker tre arbetsledare som ska leda arbetet inom ett mottagningskök och två produktionskök med allt vad det innebär! Vi söker dig som är en engagerad ledare som vill driva, utveckla och följa upp verksamheten mot uppsatta mål. Uppdraget innefattar arbetsmiljöuppgifter som kontinuerlig uppföljning på arbetsmiljöarbete, arbetsplatsträffar, resultat och utvecklingssamtal. Uppföljning av ekonomi och ansvar för enheten. Du arbetar med livsmedelshygien, kontroll och rutiner i köket. Som arbetsledare för produktionsköket har du kontakt med kostchef och olika beställare av maten.
Kreativt planera matsedlar alternativt tillbehör med hänsyn till ekonomi, näringsvärde och tillagningstekniker, bedriva en hållbar verksamhet och utveckla ett gott samarbetsklimat där både medarbetare och matgäster trivs. Tillagning av luncher, middagar inklusive tillbehör samt specialkost, salladsberedning, egenkontrollarbete, beställningar, servering, disk- och städarbete samt övrigt förekommande arbetsuppgifter i våra kök.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har kock-, restaurang- och storhushållsutbildning, kostekonom eller annan utbildning som bedöms som likvärdig. Vi ser gärna att du har några års yrkeserfarenhet inom restaurang eller storkök samt att du haft ledaransvar med ekonomi- och enhetsansvar. Du har kunskap och intresse för goda, hemlagade och näringsriktiga måltider där gästen och måltidsmiljön står i centrum. Du också ett hållbarhetstänk. Datakunskap och intresse för måluppföljning samt goda hygienkunskaper är förutsättningar för tjänsten. Vi tror att: Du är noggrann och har ett genuint intresse för matlagning och förekommande arbetsuppgifter i ett kök. Du är trygg med att administrera planera inför matlagning, beställa varor, skapa statistik och rapportera till kostchef.
Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande.
Som person är du lyhörd, flexibel och har god förmåga till prestigelöst samarbete. Du har en god problemlösande analysförmåga och en hög kvalitetsmedvetenhet i kombination med ett tydligt strukturerat arbetssätt. Du har en förmåga att omvandla målformuleringar och värderingar till konkret utvecklingsarbete med resultatfokus. Du tillämpar och kommunicerar ett ledarskap som bygger på tillit, förtroende, omtanke och förmåga att skapa delaktighet. För oss är det viktigt att våra ledare kan inspirera samt skapa arbetsglädje för sina medarbetare.
Du är trygg i dig själv, är öppen och har god förmåga att kommunicera och samarbeta med beställare, matgäster, arbetskamrater men även andra köksenheter samt ledning. Du tar ansvar för din uppgift och är bra på att organisera och planera ditt arbete. Du är glad och positiv, engagerad och serviceinriktad. Du ser lösningarna framför problemen. Du har en vilja att visa på kostens betydelse för hälsa och miljö, att sätta måltiden i ett sammanhang.
Känner du igen dig i beskrivningen sök tjänsten!
Villkor
Kommunala avtal och reglementen gäller. Ange löneanspråk. Vi tillämpar individuell lönesättning.
Vilhelmina kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och som ger alla samma möjligheter med vilja, mod och glädje. Som samisk förvaltningskommun ser vi att kunskaper i samiska och samisk kultur kan vara meriterande.
I Vilhelmina kommun kan du kombinera din ordinarie tjänst med en deltidsanställning som brandman. Kontakta räddningstjänsten för mer information kring arbetet som deltidsbrandman.
Inför rekryteringsarbetet har Vilhelmina kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.