OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Svenska Röda korset
Svenska Röda Korset grundades 1865 och är i dag Sveriges största humanitära frivilligorganisation. Det viktigaste rödakorsarbetet utförs av över 25 000 frivilliga i drygt 600 rödakorskretsar spridda över hela landet. Vi kämpar för att rädda liv och ge hopp över hela världen och i Sverige, varje dag. Röda Korsets grundprinciper är humanitet, opartiskhet, neutralitet, självständighet, frivillighet, enhet och universalitet.
Brinner du för humanitet och hållbarhet? Bli en del av en av världens ledande humanitära organisation.
Röda Korset på Södermalm driver en lokal Second Hand-butik och ett café/Mötesplats Kupan. I lokaler om ca 1000 kvadratmeter sorterar och exponerar vi gåvor till försäljning samt driver en caféverksamhet. Vårt överskott bidrar till nationellt och internationellt rödakorsarbete. Kärnan i Röda Korsets lokala engagemang är ideella insatser, och såväl frivilliga som anställda arbetar tillsammans utifrån Röda Korsets grundläggande värderingar om humanitet och hållbarhet. Verksamheten leds av Södermalms Rödakorskrets styrelse.
Vi söker nu en arbetsledare med ansvar att leda vårt Café (Mötesplats Kupan) på Östgötagatan i Stockholm. Vi söker dig som älskar att baka och med kreativitet skapa menyer utifrån ett hållbart perspektiv och samtidigt har förmågan att handleda praktikanter och volontärer. Du trivs med att möta människor och är bra på att skapa samarbete och arbetsglädje. Kupan är en välkomnande mötesplats med mycket humor och skratt, där du får en möjlighet att möta en mångfald av människor varje dag.
Om tjänsten
Som arbetsledare ansvarar du för den dagliga driften i caféet, introducerar och handleder volontärer och praktikanter samtidigt som du arbetar praktiskt i verksamheten i cafét samt stundtals även i vår butik och på vårt lager. Du ingår i en ledningsgrupp som tillsammans ansvarar för hela verksamheten, vilket förutsätter ett stort mått av flexibilitet, social kompetens och förmågan att kommunicera tydligt.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Producera och utveckla bakverk/lättare luncher utifrån ett hållbarhetsperspektiv
• Arbetsleda/handleda volontärer och praktikanter
• Upprätthålla hygiennivå enl. lagstiftning samt att se till att regelverk efterföljs av de som arbetar i cafét
• Kvalitetssäkra rutiner, uppdatera skriftliga instruktioner café och kök
• Varu- och livsmedelsinköp till café utifrån att vara kostnadsmedveten
• Ta emot beställningar och ansvara för faktureringsunderlag
• Vara resurseffektiv och minimera svinn
Ska krav
• Erfarenhet och/eller utbildning av caféverksamhet
• Ledarerfarenhet
Meriterande
• Hygienutbildning
För att lyckas i uppdraget, söker vi dig som har:
• Hög social kompetens och förmåga att ge arbetsinstruktioner, inspirera och stötta andra
• Hög förståelse och känsla för service
• Stresstålighet och kunna hantera ett högt arbetstempo
• God kommunikationsförmåga på svenska
• Initiativförmåga och hög grad av ansvarskänsla
• Ordningssinne och ett strukturerat arbetssätt
• Ha ett tydligt kundfokus och säljinriktat arbetssätt
Vi lägger för denna befattning stor vikt vid personlig lämplighet!
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100%. I tjänsten ingår även att arbeta i snitt en lördag i månaden.
Vi tillämpar provanställning. Kollektivavtal finns. Tillträde september.
Så här rekryterar vi
Sista ansökningsdatum 22/8. I våra rekryteringsprocesser ingår telefonintervjuer, intervjuer och referenstagning.
Om du har frågor om tjänsten kontakta rekryterande Ulla Pålsson tel: 073-9504722 (tillgänglig v 25,26,32&33)
Välkommen med din ansökan!