Assistant Food & Beverage Manager

Arbetsbeskrivning

Sheraton Stockholm Hotel är ett förstklassigt hotell beläget mitt i centrala Stockholm som erbjuder 465 gästrum med komfort utöver det vanliga. Vi ingår i den världsomspännande koncernen Starwood Hotels & Resorts Worldwide, som för närvarande har mer än 1100 hotell världen runt.

Vi söker nu en Assistant F&B-Manager som förstärkning till vårt F&B Service team. Du som söker skall ha en gedigen erfarenhet av F&B och redan haft erfarenhet av att leda att ett större och framgångsrikt F&B-Team.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
- Att assistera F&B Manager att utveckla och driva hela F&B Service avdelningen (inkluderar; restaurang, bar, minibar, Club Lounge service och bankett/konferens)
- Assistera vid budgetering och forecasting
- Analys av KPI (Key performance Indicators som payroll- och beverage cost)
- Rekrytering av ny personal
- Utveckla och fortbilda personal
- Ansvar för effektiv personalplanering / bemanning
- Ta hand om eventuella problem eller hinder som uppstår samt uppföljning av dessa med gäster och management
- Med hjälp av F&B Supervisors planera och organisera den dagliga driften av restaurang, room-service och barverksamheten samt att vid behov också leda events och bankett-teamet
- Ansvarig för att uppdatera menyer och vinlistor
- Ansvarig för briefings till supervisor team
- Du kommer att rapportera till F&B Manager
- Etablera och upprätthålla ett nära samarbete med Grupp & Event bokningsavdelningen

Du som söker skall uppfylla följande krav:
- Avlagd bachelor degree examen inom Hotel management eller motsvarande
- Sammanlagt minst fem års erfarenhet från arbete inom servicebranschen, varav minst tre år i arbetsledande ställning.
- Utlandserfarenhet är meriterande
- Erfarenhet och mycket goda kunskaper av bankett- à la carte- room-service- och barservering
- Goda kunskaper om mat och dryck med fokus på internationell mat, cocktails, vin och sprit samt öl
- Goda kunskaper inom hotell- och restaurangekonomi (ex P&L, F&B cost, personalkostnad)
- God organisationsförmåga samt god förmåga att på ett flexibelt och självständigt sätt ta beslut rörande driften.
- Bra servicekänsla och en genuin vilja att överträffa gästers och anställdas förväntningar.
- Utmärkt kunskap och erfarenhet av att tackla gästklagomål på rätt sätt enligt internationella standards.
- Ett mycket bra öga för detaljer.
- Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
- Ytterligare språkkunskaper är meriterande.
- God förmåga att snabbt kunna lösa problem och hantera olika situationer.

Kontaktpersoner på detta företaget

HR Executive Milena Zachrisson
08-412 35 21
Director of Human Resources Thomas Johansson
08-412 35 20
Human Resources Executive Milena Zachrisson
08-412 35 21
Michaela Bussler
+468412 34 00
Groups & Events Manager Agni Gelasaki
08-4123701
Ross Seward
08-412 34 00
Bram Visser
+4684123400
Groups & Events Manager Agni Gelasaki
08-4123500
Ross Seward
08-412 34 00

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Sheraton Stockholm Hotel
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Dina arbetstider kommer att vara varierande främst dagtid.
  • Publicerat: 8 augusti 2014

Besöksadress

Tegelbacken 6
None

Postadress

Box 195
STOCKHOLM, 10123

Liknande jobb


12 september 2024

Distriktschef sökes

Distriktschef sökes

12 september 2024

ChopChop Märsta söker restaurangchef

ChopChop Märsta söker restaurangchef

12 september 2024

14 augusti 2024