OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Sheraton Stockholm Hotel är ett förstklassigt hotell beläget mitt i centrala Stockholm som erbjuder 465 gästrum med komfort utöver det vanliga. Vi ingår i den världsomspännande koncernen Starwood Hotels & Resorts Worldwide, som för närvarande har mer än 1100 hotell världen runt.
Vi söker nu en Assistant F&B-Manager som förstärkning till vårt F&B Service team. Du som söker skall ha en gedigen erfarenhet av F&B och redan haft erfarenhet av att leda att ett större och framgångsrikt F&B-Team.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
- Att assistera F&B Manager att utveckla och driva hela F&B Service avdelningen (inkluderar; restaurang, bar, minibar, Club Lounge service och bankett/konferens)
- Assistera vid budgetering och forecasting
- Analys av KPI (Key performance Indicators som payroll- och beverage cost)
- Rekrytering av ny personal
- Utveckla och fortbilda personal
- Ansvar för effektiv personalplanering / bemanning
- Ta hand om eventuella problem eller hinder som uppstår samt uppföljning av dessa med gäster och management
- Med hjälp av F&B Supervisors planera och organisera den dagliga driften av restaurang, room-service och barverksamheten samt att vid behov också leda events och bankett-teamet
- Ansvarig för att uppdatera menyer och vinlistor
- Ansvarig för briefings till supervisor team
- Du kommer att rapportera till F&B Manager
- Etablera och upprätthålla ett nära samarbete med Grupp & Event bokningsavdelningen
Du som söker skall uppfylla följande krav:
- Avlagd bachelor degree examen inom Hotel management eller motsvarande
- Sammanlagt minst fem års erfarenhet från arbete inom servicebranschen, varav minst tre år i arbetsledande ställning.
- Utlandserfarenhet är meriterande
- Erfarenhet och mycket goda kunskaper av bankett- à la carte- room-service- och barservering
- Goda kunskaper om mat och dryck med fokus på internationell mat, cocktails, vin och sprit samt öl
- Goda kunskaper inom hotell- och restaurangekonomi (ex P&L, F&B cost, personalkostnad)
- God organisationsförmåga samt god förmåga att på ett flexibelt och självständigt sätt ta beslut rörande driften.
- Bra servicekänsla och en genuin vilja att överträffa gästers och anställdas förväntningar.
- Utmärkt kunskap och erfarenhet av att tackla gästklagomål på rätt sätt enligt internationella standards.
- Ett mycket bra öga för detaljer.
- Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
- Ytterligare språkkunskaper är meriterande.
- God förmåga att snabbt kunna lösa problem och hantera olika situationer.
Kontaktpersoner på detta företaget
HR Executive Milena Zachrisson
08-412 35 21
Director of Human Resources Thomas Johansson
08-412 35 20
Human Resources Executive Milena Zachrisson
08-412 35 21
Michaela Bussler
+468412 34 00
Groups & Events Manager Agni Gelasaki
08-4123701
Ross Seward
08-412 34 00
Bram Visser
+4684123400
Groups & Events Manager Agni Gelasaki
08-4123500
Ross Seward
08-412 34 00