OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
2015 utsågs Västerås till årets skolmatskommun av Whiteguide junior i konkurrens med 289 andra kommuner. Nu söker vi två drivna avdelningschefer som vill fortsätta utveckla årets skolmatskommun tillsammans med våra stolta medarbetare.
Restaurangenheten tillhör barn- och utbildningsförvaltningen och är samlad i en måltidsorganisation. Vi lagar mat till förskolor, grundskolor och gymnasier och skolmåltiderna ska lagas så nära gästen som möjligt. I dag lagas ca.18 000 luncher om dagen. Vi erbjuder en trygg arbetsplats med goda möjligheter till kompetensutveckling för både chefer och våra 230 medarbetare i kök runtomkring i Västerås stads skolverksamheter.
Vi har under flera år arbetat målmedvetet med att höja kvaliteten på råvaror och hur vi hanterar dessa på bästa sätt för att få nöjda matgäster. Vi har stort fokus på klimataspekterna som är kopplade till mat. Vår ambition är att laga mat på ett hantverksmässigt sätt och har i år som mål att 60 % av våra livsmedel ska vara ekologiska. Vårt övergripande mål är att servera mat som är säker, god, integrerad, näringsriktig, hållbar och dessutom äts i en trivsam miljö. En bra måltidssituation som leder till mätta och harmoniska elever gynnar koncentrationen, inlärningen och ger en god stämning på skolan.
Restaurangenheten ingår i Barn- och utbildningsförvaltningen. Läs gärna mer på
www.vasteras.se/barnochutbildningsforvaltningen
ARBETSUPPGIFTER
Som avdelningschef har du ansvar för medarbetare, kommunikation, ekonomi, arbetsmiljö, facklig samverkan samt för att kommunicera vår värdegrund inom avdelningen. Du har det samlade ansvaret för att verksamheten planeras, genomförs, utvecklas och följs upp i nära samverkan med dina medarbetare. Du leder verksamheten utifrån ett affärsmässigt förhållningssätt, där kundfokus och hög kvalitet är viktiga drivkrafter. Med ett tydligt och coachande förhållningssätt ger du medarbetarna stöd och möjligheter till utveckling. Du kommer att ansvara för c:a 45-55 medarbetare. Din närmaste chef som du rapporterar till är enhetschefen för Restaurangenheten.
KVALIFIKATIONER
Ett modigt ledarskap med förmåga att motivera, skapa förståelse och verka för ett innovativt klimat ser vi är nyckeln till framgång i denna tjänst. Vi ser också att du har erfarenhet av självständigt arbete inom restaurang, storkök och/eller hotell och är van vid att ta initiativ och leverera resultat utefter uppsatta mål. Du är trygg, strukturerad och serviceinriktad. Eftersom datorn är ett viktigt verktyg i dessa tjänster ser vi att du är van vid att använda den. Du har en för tjänsten lämplig högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
Varmt välkommen med din ansökan!
ÖVRIGT
Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag.
Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för en stolt och välfungerande stad. Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.
På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.
Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.
Kontaktpersoner på detta företaget
Christine Wäneskog
021-39 84 10
Vårdförbundet Mimmi Högblom
021-10 41 66
Rektor Annelie Aleson
021-39 77 21
Rektor Mats Jensen
021-39 47 01
Specialpedagog Kerstin Nilseng
021-39 37 34
Specialpedagog Ulla Brännström Alesson
021-39 34 21
Lärarförbundet Ernst Lindkvist
Verksamhetschef Leif Larsson
021-39 81 01
Frimanska vux Maivor Andreasson
021-39 97 24
Mälarakademin Ann-Sofie Tersmeden
021-39 98 06