OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 270 och STF omsätter ungefär 370 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen
Kebnekaise och Elsas legendariska kök söker bagare som önskar kombinera arbete med en oförglömlig vinter i fjällen!
Vill du erbjuda våra gäster rykande färskt bröd till frukost, med utsikt över Sveriges, högsta toppar och blånande glaciärer?! Är det dags för nya äventyr?! Är du engagerad, ambitiös och noggrann? Gillar du att samarbeta och få ta egna initiativ? Gillar du fjällnatur och friluftsliv?
Då har vi arbetet för dig!
STF Kebnekaise Fjällstation är belägen 19 km ut på kalfjället i väglöst land, vid foten av Sveriges högsta berg. Här finns 220 bäddar, restaurang med 100 sittplatser och fullständiga rättigheter, bageri, konferenslokaler, butik, uthyrning och en sportavdelning som guidar våra gäster till äventyr i Kebnekaises massiv.
Inför vintersäsong 2021 behöver vi nu nya engagerade medarbetare som tycker om att bjuda på sig själva och alltid levererar gästservice i världsklass. På fjället är vi en relativt liten arbetsgrupp, så det är ett grundkrav att du trivs att arbeta i team, att du inte är rädd för att hugga i där det behövs, ta egna initiativ och vara flexibel.
Vårt matkoncept bygger på tradition och smak av historia. Vi har ett eget bageri som varje dag levererar färskt bröd till frukost, lunch, middag och vår fikabuffè. Varje kväll bjuder vi våra gäster till en historisk 2-rättersmiddag, vintertid har vi en sittning, för att utöka till tre under sommarsäsong om ca 60-70 platser/sittning. Temat är gott, rejält och lokalt. Gamla matlagningsmetoder så som syrning, saftning och inläggningar är vår vardag. Vi ser en ära i att ta vara på allt, och jobbar effektivt för att minska svinn. Förutom att vi serverar våra gäster levererar köket också mat och bröd till övriga 20-tal medarbetare på stationen. V i lägger stor vikt vid personalmat eftersom vi är övertygade om att mätta magar jobbar bäst. Dessutom vill vi kunna erbjuda vegetarisk kost av samma goda standard som övrig mat, och ser gärna sökanden med extra kunskaper inom vegetarisk och vegansk matlagning.
Vi ser gärna att du har utbildning inom och några års erfarenhet av arbete i kök och/eller bageri.
Övrigt som är bra att veta;
* Säsongen sträcker sig mellan 5 mars till den 25 april. Finns önskemål om fortsättning till sommarsäsong kan vi självklart diskutera det!
* Anställningen är helinackordering med kost, dvs. du bor och äter på fjällstationen och betalar för detta enligt avtal.
* Personalboende i separat hus, delas med övriga anställda.
* Lön och arbete enligt HRF;s kollektivavtal. Tjänsterna är säsongsanställning med en arbetstid om 80-100%.
Kallelse till intervju sker löpande, så tveka inte!
Bifoga därför CV och personligt brev och skicka in din ansökan redan idag!
Läs mer om oss på www.stfkebnekaise.se/ Har du frågor får du gärna kontakta vår kökschef Toni Lann, 073 7788355 toni.lann@stfturist.se