OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Kosters Trädgårdars Kooperativ driver restaurang och bageri med fokus på hantverk, bra råvaror, hållbarhet och att ge inspiration till omställning. Detta gör vi mitt i Kosters Trädgårdars grönskande odlingar på ön Sydkoster utanför Strömstad.
Under sommarmånaderna har vi vår intensivaste period. Restaurangen håller öppet mycket och vi har många anställda på plats. Restaurangen har främst lunchservering, med ett fåtal rätter som är baserade på säsongens råvaror, i så hög grad som möjligt från vår trädgård. På helgkvällarna serverar vi uppskattade surdegspizzor och naturvin. Vi varierar menyerna varje vecka beroende på vilka råvaror som finns tillgängliga. Resten av året är lugnare och det finns större utrymme för t.ex. kulturevenemang och fester. Utöver detta lagar vi också ofta mat till deltagare i trädgårdens kurser.
Vår vision
Vi är den självklara mötesplatsen och samarbetspartnern för de som vill vara med, uppleva och skapa en hållbar och inspirerande matkultur. Vi gör medvetna val och värnar om mathantverket. Vi förstår värdet av råvaror och kan med vår kunskap servera mat som gör jorden rikare och mer levande än hur vi fann den.
Tjänsten Bageri-ansvarige
Som bagerichef hos oss ansvarar du för produktion av surdegsbröd, sötebröd och kakor till restaurangen samt försäljning i gårdsbutiken. Bageriet levererar även surdegsbröd till en livsmedelsbutik på ön.
Bagerichefens främsta uppgift är att arbeta i driften i bageriet (alltså att baka surdegsbröd och kakor och dithörande arbetsuppgifter) och samtidigt arbeta för att skapa en god arbetsmiljö, trivsel och ett effektivt och säkert arbetssätt. Även att arbeta lösningsfokuserat genom att både identifiera och lösa problem. Bagerichefen förväntas leda personalen både genom att upprätta och förmedla rutiner och riktlinjer samt genom att visa och lära ut praktiskt arbete avseende såväl bagerihantverk som städ och disk.
En bagerichef hos Kosters Trädgardar kan genom sitt ledarskap arbeta för en bra gruppkultur och samarbete, både inom sin avdelning och på resten av arbetsplatsen.
Det är framförallt viktigt att du har passion för hållbarhet, intresse för trädgård och mat och vill utvecklas inom yrket. Du har utbildning eller tidigare erfarenhet av arbete på hantverksbageri alternativt ett stort intresse och kunskap inom bakning, både surdegsbröd och söta kakor. Du kan arbeta noggrant i högt tempo, då vi värdesätter våra fina ekologiska råvaror. Du är flexibel och framåt som person och kan möta kunder i kassan när extra hjälp behövs. Du tar ansvar, följer dagliga rutiner, kan jobba självgående och förebygger stressiga situationer. Erfarenhet inom köksarbeta är meriterande.
Känner du igen dig i ovan beskrivning? Skicka då in din ansökan omgående då vi arbetar med löpande urval. Har du några frågor om tjänsten eller processen är du varmt välkommen att kontakta: jobb@kosterstradgardar.se
Praktiskt
Boende av enklare standard på Koster kan erbjudas om du inte hittar ett på egen hand. Det går att bo i Strömstad men i och med att det är en färjetur på 30-60 min mellan Strömstad och Koster får man då sova över på ön vissa dagar. Vi rekommenderar att bo på Koster.
Anställning
Säsongsanställning sommar 2022 80-100% (ca. April-September)