OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Balticgruppen söker hängivna, framåtsträvande och tongivande människor till våra nyetableringar Stora Hotellet, Gotthards Krog, U&Me och Kulturbageriet i Umeå
Efter en omfattande restaurering kommer stadens stadshotell, det historiskt spännande sjömanshuset Stora Hotellet (www.storahotelletumea.se), anno 1895, snart återinvigas. Men nu i en mer saltstänkt och praktfull skrud. Hotellet har 81 rum och sviter, lounge och mötesplatser och ingår i Worldhotels.
I direkt anslutning till Stora Hotellet, hittar vi Gotthards Krog (www.gotthardskrog.se). Stadens nav för samvaro, fest och representation med mat- och dryck från världens alla hörn och hamnar.
Med 162 rum på nybyggda U&Me (www.umehotel.se) skapas en helt ny hotellupplevelse i Umeå. Med U&Me finns ambitionen att för alltid förändra synen på hotellboende.
I Väven (www.väven.se), som binder samman hotellen och Gotthards Krog, ligger Kulturbageriet (www.kulturbageriet.se). I det lilla hantverksbageriet trängs både hotellgäster och Umeåbor i doften av nybakat bröd.
Köksmästare
Vi söker en Köksmästare som kan bygga upp och leda den dagliga driften av köket för Gotthards Krog och Stora Hotellets room service. Din uppgift är att rekrytera och leda kökspersonalen och ansvara för kvalitet, inköp och ekonomi.
Vi söker en Köksmästare som är drivande i att arbeta fram de nya koncepten, olika erbjudanden och menyer. Du ansvarar också för utbildning, prissättning och val av producenter och samarbetspartners.
Du kommer att ingå i ledningsgruppen för Food & Beverage och arbeta i nära samarbete med Restaurangchefen, Bagaren och Barchefen. Som ansvarig är du kökets ansikte utåt och du rapporterar till Food & Beverage Manager Gotthards Krog och Kulturbageriet.
Personprofil och bakgrund
Eftersom rollen innefattar positionering, uppstart och drift av en ny restaurang söker vi en person med följande profil och bakgrund:
· Tidigare ansvarig som Köksmästare eller Souschef med erfarenhet av à la carte matlagning och menyplanering i kök som är känt för hög kvalitet
· Tidigare ansvar av ekonomi och egen budget; är kommersiell
· Kreativ; tar initiativ, är handlingskraftig och får rätt saker gjorda
· Teknisk med rätt hastighet
· Delar vår passion för hållbara produkter och kvalitet
· God ledare och team player
· Proaktiv med entreprenörsanda
· Erfarenhet från rekrytering och utbildning av personal
Vi värderar personlighet, engagemang och attityd. Dessa egenskaper ser vi gärna speglade i din yrkeskunskap, i känslan för ditt team och som fokus för den övergripande gästupplevelsen.
Kort om Balticgruppen
En familjeägd koncern som utöver hotell- och restaurangverksamheten äger, förvaltar och utvecklar fastigheter i Umeå. Totalt arbetar cirka 70 personer inom koncernen, som omsatte närmare 1 miljard kronor år 2012.
Balticgruppen är även starkt engagerade i stadens kultur- och idrottsliv, utbildningsväsende och inom forskningen.
Kontaktpersoner på detta företaget
Kökschef Anders Samuelsson
0766773177
restaurangchef Elin Staaff
0766773175