OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Balticgruppen söker hängivna, framåtsträvande och tongivande människor till våra nyetableringar Stora Hotellet, Gotthards Krog, U&Me och Kulturbageriet i Umeå
Efter en omfattande restaurering kommer stadens stadshotell, det historiskt spännande sjömanshuset Stora Hotellet (www.storahotelletumea.se), anno 1895, snart återinvigas. Men nu i en mer saltstänkt och praktfull skrud. Hotellet har 81 rum och sviter, lounge och mötesplatser och ingår i Worldhotels.
I direkt anslutning till Stora Hotellet, hittar vi Gotthards Krog (www.gotthardskrog.se). Stadens nav för samvaro, fest och representation med mat- och dryck från världens alla hörn och hamnar.
Med 162 rum på nybyggda U&Me (www.umehotel.se) skapas en helt ny hotellupplevelse i Umeå. Med U&Me finns ambitionen att för alltid förändra synen på hotellboende.
I Väven (www.väven.se), som binder samman hotellen och Gotthards Krog, ligger Kulturbageriet (www.kulturbageriet.se). I det lilla hantverksbageriet trängs både hotellgäster och Umeåbor i doften av nybakat bröd.
Restaurangchef
Vi söker en Restaurangchef med ansvar för att bygga upp och leda den dagliga driften av matsalen på Gotthards Krog. Du kommer att vara ansvarig för att rekrytera, leda och inspirera matsalsteamet att leverera den högsta gästservice nivån. I dina uppgifter ingår också försäljning, matsalsplanering, arbetsplanering och ekonomi. Som Restaurangchef På Gotthards Krog är du även ansvarig för Stora Hotellets konferensmåltider och Room Service.
Eftersom detta är en ny restaurang är du speciellt involverad i att välja samarbetspartners, att hålla ihop restaurangens koncept och utbilda personalen.
Du kommer att ingå i ledningsgruppen för Food & Beverage och arbeta i nära samarbete med Köksmästaren, Barchefen och Kaféchefen. Som ansvarig är du matsalens ansikte utåt och du rapporterar till Food & Beverage Manager för Gotthards Krog och Kulturbageriet.
Personprofil och bakgrund
Eftersom rollen innefattar positionering, uppstart och drift av en ny restaurang söker vi en person med följande profil och bakgrund:
· Erfaren inom à la carte servering i en organisation med hög service och kvalitet
· Solid mat och vinkunskap
· God ledare
· Kunnig och tidigare ansvarig för ekonomi och egen budget
· Kommersiell med entreprenörsanda
· Socialt kompetent och god relationsbyggare
· Innovativ och engagerad
· Erfarenhet från rekrytering och utbildning av personal
· Tar initiativ, är handlingskraftig och får rätt saker gjorda
· Delar vår passion för hållbara produkter och högsta kvalitet
Vi värderar personlighet, engagemang och attityd. Dessa egenskaper ser vi gärna speglade i din yrkeskunskap, i känslan för ditt team och som fokus för den övergripande gästupplevelsen.
Kort om Balticgruppen
En familjeägd koncern som utöver hotell- och restaurangverksamheten äger, förvaltar och utvecklar fastigheter i Umeå. Totalt arbetar cirka 70 personer inom koncernen, som omsatte närmare 1 miljard kronor år 2012.
Balticgruppen är även starkt engagerade i stadens kultur- och idrottsliv, utbildningsväsende och inom forskningen.
Kontaktpersoner på detta företaget
Kökschef Anders Samuelsson
0766773177
restaurangchef Elin Staaff
0766773175