OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vi bygger Sveriges största kongresshotell i cityläge. Clarion Hotel Live i Malmö är en av Clarions största satsningar någonsin. Hotellet ska vara inbjudande för både skånebor och inresande från hela världen. Anläggningen kommer att ha 445 hotellrum. Kongresshallen kommer att ta 1500 personer och det kommer dessutom att finnas fyra konferensrum som tar 400 personer vardera. Malmös nya konserthall kommer också att vara en integrerad del av anläggningen.
Målet med Clarion Hotel Live i Malmö är att skapa en levande mötesplats där människor kan dela kunskap, idéer och kulturupplevelser. Den största fördelen är att hotellet, till skillnad från många andra kongresshotell, ligger väldigt centralt.
Mitt i Malmö slår vi den i den 2 maj 2015 upp dörrarna till Malmös nya helt unika mötesplats – Clarion Hotel & Congress Malmö Live. Hotellet är en del av den nya konsert och kongresshuset som totalt omfattar 55 000 kvm. Kongressdelen kommer att ta upp till 1500 personer, konserthuset rymmer 1600 åskådare och hotellet får runt 445 rum. Hotellet blir 85 meter högt, och på översta våningen byggs en skybar med utsikt över hela Öresund.
Vi har en självklar målsättning att Clarion Hotel Live ska ha den mest passionerade personalen och starkaste vinnarkulturen i branschen. Vi söker därför kreativa och personliga talanger fylla med passion som kan leverera en service utöver det vanliga. .
Till hotellet söker vi nu ytterligare en talang: ”Banquet Manager”
Vågar du anta utmaningen? Vad gör dig till den bästa kandidaten?
Banquet Manager (B-M) rapporterar till Operations Manager (OP) och är en del av hotellets avdelningschefsgrupp.
Tjänsten innefattar ansvar för:
* Att genom avdelningens personal skapa en oförglömlig upplevelse för hotellets gäster.
* Att ständigt verka för ökad lönsamhet och att nå uppsatta prognoser/mål för avdelningen.
* Personalansvar för hovmästare/supervisors, servis bankett, Room Service, Café samt lobby bar.
* Extern catering
I tjänsten ingår:
* BM förväntas vara i driften och skall vara kapabel och villig att utföra alla de uppgifter som utförs av avdelningens personal.
* BM arbetar aktivt med målstyrning och prognoser – intäkt & kostnadsprognoser och har resultatansvar för sin avdelning. Alla i avdelningen skall själva och dagligen ha klart för sig hur de förväntas bidra till resultatet.
* BM ansvarar för merförsäljning i avdelningen.
* Dutytjänstgöring enligt dutyschema.
* Ansvar för att avdelningen är uppdaterad och kunnig i hotellets brand- och säkerhetsrutiner.
* Ansvar för att företagets policies efterlevs.
* Personalansvar, vilket innebär schemaläggning, upplärning, utbildning, utvecklingssamtal och löneredovisning. Utbildningar som inte sker av B- M själv skall planeras i samråd med OP Mgr
* BM ansvarar för eventuella nyrekryteringar inom sin avdelning, dock alltid i samråd med OP Mgr.
* Tillse dagligt användande av tidrapporteringssystem för all personal.
* BM ansvarar för att goda kontakter med underleverantörer upprätthålls
* BM ansvarar för att beställningar av kontors- och andra förbrukningsvaror tillhörande avdelningen utförs.
* BM arbetar tillsammans med OP Mgr fram rutiner för avdelningen och ansvarar för att dessa efterlevs.
* BM ansvarar för att hela avdelningen aktivt använder hotellets kvalitetsystemet, C2.
* Ansvar för att löpande följa upp kundnöjdhet i Loopon och snabbt agera vid behov för kompensationer.
* BM ansvarar för att den egna avdelningen har korrekt och relevant information gällande arrangemang i huset i god tid före genomförandet.
* Leda och fördela arbetet ”front-of-house” inom avdelningen/ avdelningarna på hotellet.
* Tillse att månatlig inventering genomförs i tid och rapporteras till OP
* Kassahantering ( separat instruktion skall signeras av all personal )
* I samarbete med OP och försäljningsavdelningen koordinera sälj-, PR- och marknadsaktiviteter.
* Hålla sig informerad om aktuella trender både nationellt och internationellt.
* Kontakt med leverantörer av möblering, hyra av möbler mm.
* BM ser till att rätt priser och menyer uppdateras på avdelningen.
* Ansvarar för att all dryck till avdelningen finns i lager.
* Tillse att hotellets POS-system blir upplagt med rätt struktur, innehåll och priser
* Eventuellt andra uppgifter kan tillkomma delegerade via OP Mgr
Att fokusera på pre opening:
* I samarbete med OP rekrytera stjärnor till avdelningen
* I god tid fastlägga rutiner för avdelningen i linje med verksamhetens krav
* Organisera verksamheten så att prognoser och mål efterföljs – främst vad gäller lönsamhet och kvalitet
* Tillse att avdelningens medarbetare får utbildning inom alla de områden som krävs innan öppning så att de kan leverera fullgod kvalitet internt och mot våra gäster direkt från start.
* Tillse att hotellets POS-system blir upplagt med rätt struktur, innehåll och priser
Rekryteringsprocessen med audition, pulsmöten och intervjuer kommer att pågå under perioden augusti/september/oktober. Tillträde är enligt överenskommelse. Den 17-18 november 2014 arrangerar Clarion Hotel & Congress Malmö Live södra Sveriges första Talangjakt - läs mer på www.malmolive.se och www.jobsatclarionhotels.com där samtliga lediga tjänster kommer att publiceras.
Varmt välkommen med din ansökan på länken nedan!
Kontaktpersoner på detta företaget
Peter Ek
+46 725868228
Miri Sumiq