BarnCompaniet söker vikarierande kock

BarnCompaniet söker vikarierande kock

Arbetsbeskrivning

Vi är en fristående Reggio Emilia-inspirerad förskola där kockarna i köket har stor frihet att utforma sitt arbete, i nära samarbete med den övriga verksamheten. Hos oss är två kockar anställda som har hand om all matlagning och en viss del av det dagliga städet.
På vår förskola odlar vi mycket och tar tillvara på det vilda i naturen som en del av vårt arbete med hållbar utveckling. I arbetet från jord till bord är kockarna i allra högsta grad involverade genom att använda det som odlas, samt att barnen kan komma in i köket och vara med i matlagningen.
Kockarnas matfilosofi är att med kärlek laga smakrik och näringsriktig mat från grunden, med så få onödiga tillsatser som möjligt. De bakar vårt mjukbröd och tänker svinnsmart. Strävan är noll svinn, matrester som inte går att återanvända ges till hönsmat. Livsmedel som inhandlas är i stor utsträckning svenska, lokalproducerade, ekologiska och kravmärkta.
När menyn planeras utgår den från ett klimatsmart tänk. Alla äter vegetariskt minst en gång i veckan. Vid inköp av kött är målet att det ska vara så klimatsmart som möjligt med närproducerat kött samt älg, vildsvin och höns på menyn och mer sällan nötkött.
Målet är att sprida matglädje, göra måltiden lustfylld, erbjuda en varierad meny och tänka på måltidens helhet utifrån konsistens, färg och form.
Det viktigaste är att barnen ska få en positiv och sund inställning till mat och bli matmodiga.
Beskrivning av arbetets huvudsakliga uppgifter:
Menyplanering, beställning av livsmedel och städmaterial, matlagning, bakning, disk och städning, egenkontroll, handledning av elever från restaurangprogrammet.
Kvalifikationer:
Vi söker dig med kockutbildning, storköksutbildning eller motsvarande, samt dokumenterad erfarenhet. Kunskaper om egenkontroll, livsmedelshygien och specialkost. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Du är inte främmande för att ha ett eller två barn med i köket där de får vara med och hjälpa till under vissa moment i köket.
Som person är du kreativ och intresserad av barnens tankar kring maten. Du tar ansvar, är noggrann och strukturerad i ditt arbete. Vi ser också att du har lätt för att samarbeta och har en ambition att utveckla förskolans mat tillsammans med barn och pedagoger. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Tillträde 17 augusti 2023. Tjänsten är på 100 % och är ett vikariat med möjlighet till förlängning.
För anställning krävs ett utdrag från belastningsregistret.
Bifoga: CV, meritförteckning samt ange löneanspråk och referens.
Urval och intervjuer kan ske löpande. Tillsättningen kan ske innan ansökningstiden gått ut.
Ansökan:
Insändes till info@barncompaniet.se, ange 230817 i ämnesraden
Kontakt: Catarina Laestadius, 070-572 62 47, Åsa Rönnqvist 073-801 61 75

Sammanfattning

Postadress

GAMMELÄNGSGATAN 2C
BODEN, 96167

Liknande jobb


Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

28 oktober 2024

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

28 oktober 2024

Timvikarie kock till kostenheten

28 oktober 2024

Kock till anstalten Viskan

Kock till anstalten Viskan

28 oktober 2024