OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.
I kommunen arbetar cirka 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra drygt 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför bland annat kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.
Beskrivning
Vi söker dig som vill arbeta med mat, måltider och människor i alla åldrar och ser måltiden som en viktig resurs i den kommunala verksamheten.
Måltiden kan sätta guldkant på tillvaron för stora och små gäster. Tillsammans såväl inom kostenheten som mellan olika professioner i kommunen, ska vi jobba för att höja måltidsupplevelsen. För barn och unga skapar vi måltidsmedvetenhet för framtida bra val och god hälsa. Inom omsorgen sätts individens behov och önskemål i centrum då brukare inom särskilda boenden får alla sina måltider från kostenheten.
Senaste åren har vi fokuserat på klimattänk i våra måltider och har deltagit i EU projekt inom Klimatklivet. Vi arbetar även en del med måltidspedagogik i skola och förskola.
Under 2021 sker en sammanslagning av kostenheterna från tidigare bildnings- och socialförvaltningarna till en gemensam kostenhet inom sektor Samhälle. Enheten kommer då att utgöras av 16 kök, varav två centralkök, ytterligare tre tillagningskök och 11 mottagningskök. Inom enheten arbetar 42 kökspersonal och ett tiotal timvikarier.
Tillsammans utformar vi den nya kostenheten för att möta dagens behov av offentliga måltider med dess utmaningar och stora möjligheter!
Arbetsuppgifter
Tjänsten som biträdande kostchef är helt ny och innehållet arbetar vi fram efter de möjligheter och behov vi ser för att skapa en professionell kostenhet. Tjänsten innebär personal- och arbetsmiljöansvar samt visst budgetansvar. I arbetsuppgifterna ingår såväl rutinuppgifter för chef som utvecklingsarbete på kort och lång sikt och att lösa situationer som uppkommer i verksamheterna. En del i din roll är att stödja kostchefen i sitt uppdrag.
Vi ska arbeta för en trygg verksamhet med tydlighet i arbetssätt och rutiner. För det krävs engagemang och förmåga att driva verksamheten framåt och motivera medarbetare till förändring och nytänk såväl som efterlevnad av fastställda rutiner.
Kvalifikationer
Vi söker dig som:
- har högskoleutbildning inom kostvetenskap och arbetsledning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- är strukturerad och noggrann, kan organisera både stort och smått och kan arbeta med flera olika arbetsuppgifter under samma period.
- tycker om att arbeta med människor och utveckling och är ett stöd för medarbetare och kostchef.
- har erfarenhet och kunskap kring kostområdets alla delar och har erfarenhet av arbete i kostdatasystem.
- uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift.
För att passa i rollen har du ett gott bemötande, är självgående och tar egna initiativ när det krävs. Du är en god lyssnare och kan hantera konflikter och hitta lösningar för en bra arbetskultur. Du är bra på att bygga relationer till medarbetare, kollegor och andra du möter i ditt arbete. Du är van att vara tydlig, känner dig bekväm med att kommunicera och anpassar ditt budskap till den du vänder dig till. Du är väl förtrogen med lagar och riktlinjer som styr verksamheten och har erfarenhet av arbete i offentliga storkök.
Du är van användare av dator och system och har B-körkort.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi tillämpar provanställning.