Central Kitchen Manager

Central Kitchen Manager

Arbetsbeskrivning

Central Kitchen Manager
Nu söker vi en kvalitetsmedveten Central Kitchen Manager till HMSHost Arlanda som vill bygga ett team som kan leverera mat och dryck i världsklass till passagerarna på Sveriges största flygplats.
Har du ett stort intresse för mat och dryck samt är en person som brinner för att leverera kvalitet? Bli en del av vårt team och följ med på den spännande resan.
Om arbetsgivaren
HMSHost är ett världsomspännande Food & Beverages (F&B) -företag med enheter på mer än 140 flygplatser världen över. I Sverige driver vi restauranger och caféer på Stockholm Arlanda Airport där vi erbjuder både egna koncept och välkända varumärken. Idag är vi ett team om ca 80 medarbetare, en siffra som kommer att öka markant då vi kommer att expandera på Arlanda. Vi kommer bland annat bygga ett nytt produktionskök och öppna flera nya koncept runt om på flygplatsen under 2023 och 2024.
Om rollen
Som Central Kitchen Manager driver du tillsammans med ditt team produktionsköket mot uppsatta mål. Du har det övergripande ansvaret för hela verksamhetets kök, vilket inkluderar produktionskök samt mindre tillagningskök på enheterna runt om på flygplatsen. Huvudsakligen ansvarar du för att ditt team leverera preparering av råvaror, tillagning av maträtter, produktion av sallader och smörgåsar till våra åtta enheter varav en enhet omfattar en foodhall bestående av fem egna kök.
Rollen omfattar sedvanliga arbetsuppgifter som att anställa, utbilda och schemalägga personal, utföra kvalitetskontroller av mat samt se till att köken upprätthåller en hög matsäkerhet.
För att trivas i rollen ser vi gärna att du drivs av ett högt tempo, inte räds att hugga i där det behövs, lockas av en flygplats internationella atmosfär samt vill leverera en produkt som överträffar gästens förväntan! Samt sedan tidigare har erfarenhet av liknade roll. Övriga arbetsuppgifter kan förekomma som tex. disk och varumottagning.
Rollen som Kitchen Manager omfattar arbetsuppgifter som är vanligt förekommande i ett kök, såsom:
Renlighet & städ av kök och tillhörande beredningsutrymmen
Läsa och följa recept
Allergener
Egenkontroll
Separering & korskontaminering
Beställningar av varor samt lagerinventering

Om din profil
Vi söker dig som är en social och glad person och som innehar en hög servicenivå. Du brinner för restaurangbranschen, är kvalitetsmedveten samt kan bygga ett team som verkar sömlöst behind the scenes. Vidare är du organiserad, gillar att ha rent och snyggt runt om dig samt kan ta dig an arbetsuppgifter både högt och lågt. Utöver det kommunicerar du obehindrat i tal och skrift i både svenska och engelska.
Kompetenskrav :
Restaurang/storköksutbildning
Minst 1-2 års erfarenhet av yrket som Kitchen Manager eller liknade roll
Erfarenhet av att följa och efterleva rutiner
Dokumenterade ledaregenskaper
Noggrann och strukturerad.
Samarbetsförmåga

Övrigt
HMSHost Sweden AB är med i VISITA och har kollektivavtal med HRF & Unionen, lön enligt avtal. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Arbetet innebär oregelbundna arbetstider; dag, kväll och helg. Vi erbjuder friskvårdsbidrag. Flygplatsen är en säkerhetsklassad arbetsplats vilket kräver en godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll, vilket betyder att du behöver kunna uppvisa dokument som styrker din sysselsättning de senaste fem åren. Det får inte heller förekomma luckor i din sysselsättning på mer än 28 dagar, om de inte kan styrkas. Säkerställ gärna att dina senaste fem år kan styrkas i form av betyg och intyg och förbered dig innan en eventuell intervju. Du kan läsa mer hos säkerhetspolisen.
Varmt välkommen med din ansökan
Intervjuer kommer att ske löpande så sök gärna redan idag!

Sammanfattning

  • Arbetsplats: HMSHost Sweden AB Stockholm-Arlanda
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 19 maj 2023
  • Ansök senast: 18 juni 2023

Postadress

Sky City 1 Uppgång F
Stockholm-Arlanda, 19045

Liknande jobb


Köksmästare

Köksmästare

21 december 2024

Experienced Chef for Indian and French Cuisine

20 december 2024

Köksföreståndare

Köksföreståndare

18 december 2024

Kock/ kök personal

17 december 2024