OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Livsmedelsverket är den statliga centrala myndigheten för frågor som gäller livsmedel inklusive dricksvatten.Livsmedelsverket ska i konsumenternas intresse verka för säkra livsmedel av hög kvalitet, redlighet i livsmedelshanteringen och bra matvanor.På Livsmedelsverket i Uppsala arbetar ca 330 personer.Ytterligare ca 200 medarbetare återfinns på slakterier, köttanläggningar och gränskontroller runt om i vårt land.Livsmedelsverket har som mål att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla Se även www.slv.se
Livsmedelsverket söker till Uppsala
CHEF FÖR KÖTTKONTROLLEN
Området köttkontroll genomgår just nu en spännande utveckling.Ny lagstiftning ställer nya krav på verksamheten.Enheten för köttillsyn omorganiseras och fältorganisationen (BVO) indelas i regioner med var sin regionchef.
Arbetsuppgifter
Du blir enhetschef vid enheten för köttillsyn och leder, förutom ett 10-tal medarbetare vid centrala verket, fältorganisationens sex regioner med ca 200 medarbetare, veterinärer och besiktningsassistenter.Dina huvudsakliga uppgifter blir att formulera mål, planera, leda samt följa upp verksamhet, resultat, personal och ekonomi.Du ingår i Tillsynsavdelningens ledningsgrupp och kommer själv att leda samarbetet med de nya regioncheferna inom din enhet.
Kvalifikationer
Det allra viktigaste är att du är en bra ledare som arbetar strategiskt och tillsammans med medarbetarna utvecklar och driver verksamheten kostnadseffektivt.Vi vill att du har dokumenterat goda ledaregenskaper och god kommunikations- och samarbetsförmåga.Du ska ha akademisk examen med biologisk/naturvetenskaplig inriktning, t.ex. veterinärexamen.Kunskaper från livsmedelsindustri, livsmedelstillsyn samt myndighetsutövning är en merit.
Upplysningar
Ansökan
Enheten för köttillsyn omfattar dels fältorganisationen för köttkontroll, dels en grupp medarbetare vid centrala verket.Medarbetarna vid fältorganisationen utövar köttkontroll och systemtillsyn på slakterier och köttproducerande anläggningar i hela landet.Fältverksamheten finansieras genom avgifter som tas ut från företagen.Verksamheten leds och stöds från Uppsala av en grupp som för närvarande också genomgår stora förändringar.