OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Seeking an executive chef for a very unusual placement!
Year-round employment for seasonal work, focused primarily in the summer months June-September. Working directly alongside our organic farm, situated 7km from the restaurant, we will host four international banquets for up to 200 people, representing spring, summer, autumn and winter. The centrepiece for these seasonal meals will be animals produced on our farms cooked whole over the fire as part of a 4-course farm-to-fork banquet. You must be experienced with fire cooking and with typical farm meats such as beef, pork, lamb and poultry. You need to have experience and confidence with butchery, and also have a passion for foraging wild food such as berries and mushrooms and herbs, and their preservation through fermentation and pickling, etc. The larger banquets will serve food entirely from the farm or foraged from the wild, so you must have skill and expertise in this area, with good previous experience foraging.
We produce a very diverse mix of organic vegetables, eggs, meats, herbs and berries on our farm. You will need to plan and coordinate with the farm managers around the production, harvest and transformation of the required produce for the respective menus, which you will need to plan in coordination with the farm. You will also be experienced leading a kitchen team, and be a very clear communicator. The team working at the farm and restaurant is international, and therefore English fluency is essential, and Swedish is helpful. These four events are on set dates, falling always on Saturdays with guests attending 4 pm-9 pm. You will work with a guest chef at each meal as well as hired kitchen hands, waiting staff and a drinks mixologist who will tailor pairings for the meal courses.
Managing these larger events requires a high degree of creativity, self-organisation and coordination with the farm; the required preparations are somewhat undefined and down to menu planning. You must be able to plan well in advance.
Alongside these larger events the restaurant will also be open Saturdays from June through mid- September, totalling 13 days, where we will be open 5 pm - late. There will be a fixed menu of starters from seasonal farm produce, Neapolitan pizza and simple desserts. You will need to be confident with managing sourdough and preparing these items in coordination with the farm.
This position is intended as a long-term placement as part of a family business centered around innovative organic farming, education and connecting people to place through meaningful work, food experiences and collaborative entrepreneurialism. With most of the work load focused between June-September, this position can suit someone who enjoys having a longer winter break. There is one banquet planned for January every year, but other than this the venue shuts down outside the summer months.
Söker en köksmästare för en mycket ovanlig placering!
Helårsanställning för säsongsarbete, inriktad främst på sommarmånaderna juni-september. Vi arbetar direkt vid sidan av vår ekologiska gård, som ligger 7 km från restaurangen, och kommer att stå värd för fyra internationella banketter för upp till 200 personer, som representerar vår, sommar, höst och vinter. Mittpunkten för dessa säsongsbetonade måltider kommer att vara djur som produceras på våra gårdar som tillagas hela över elden som en del av en 4-rätters bankett från jord till bord. Du måste ha erfarenhet av eldmatlagning och med typiska gårdskött som nötkött, fläsk, lamm och fågel. Du behöver ha erfarenhet och självförtroende inom slakteri, och även ha en passion för att söka vild mat som bär och svamp och örter, och deras konservering genom jäsning och inläggning etc. De större banketterna kommer att servera mat helt från gården eller föda från det vilda, så du måste ha skicklighet och expertis inom detta område, med god tidigare erfarenhet av födosök.
Vi producerar en mycket varierad blandning av ekologiska grönsaker, ägg, kött, örter och bär på vår gård. Du kommer att behöva planera och samordna med gårdscheferna kring produktion, skörd och omvandling av de produkter som krävs för respektive menyer, vilket du kommer att behöva planera i samordning med gården. Du kommer även att ha erfarenhet av att leda ett köksteam, och vara en mycket tydlig kommunikatör. Teamet som arbetar på gården och restaurangen är internationellt, och därför är engelska flytande viktigt och svenska är till hjälp. Dessa fyra evenemang är på bestämda datum och infaller alltid på lördagar med gäster som deltar 16.00-21.00. Du kommer att arbeta med en gästkock vid varje måltid samt inhyrda kökshänder, serveringspersonal och en drinkmixolog som skräddarsyr ihopkopplingar till måltidsrätterna.
Att hantera dessa större evenemang kräver en hög grad av kreativitet, självorganisering och samordning med gården; de nödvändiga förberedelserna är något odefinierade och ner till menyplanering. Du måste kunna planera i god tid.
Utöver dessa större evenemang kommer restaurangen även att ha öppet lördagar från juni till mitten av september, totalt 13 dagar, där vi kommer att ha öppet 17.00 - sent. Det kommer att finnas en fast meny med förrätter från säsongsbetonade gårdsprodukter, napolitansk pizza och enkla desserter. Du måste vara säker på att hantera surdeg och förbereda dessa föremål i samordning med gården.
Denna tjänst är tänkt som en långsiktig placering som en del av ett familjeföretag centrerat kring innovativt ekologiskt jordbruk, utbildning och att koppla människor till plats genom meningsfullt arbete, matupplevelser och samarbetande entreprenörskap. Med det mesta av arbetsbelastningen fokuserad mellan juni-september kan denna tjänst passa någon som tycker om att ha ett längre vinteruppehåll. Det är en bankett planerad till januari varje år, men förutom detta stänger lokalen utanför sommarmånaderna.