Chef för teamet Matvaneundersökningar och nutrition

Chef för teamet Matvaneundersökningar och nutrition

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som har goda kunskaper i nutrition och matvanor och som vill bidra till en hållbar livsmedelskonsumtion i Sverige. Är du van att ta egna initiativ, är effektiv och drivs av att engagera medarbetare? Vill du vara med och utveckla Risk- och nyttovärderingsavdelningen på Livsmedelsverket? Då kan detta arbete som teamchef vara något för dig. Vi på Livsmedelsverket är sedan årsskiftet nyinflyttade i toppmoderna lokaler med aktivitetsbaserat arbetssätt, i hjärtat av innovativa Uppsala science park.

Avdelningens uppgift

Risk- och nyttovärderingsavdelningen är en tvärvetenskaplig avdelning med experter inom nutrition, toxikologi, mikrobiologi och matvaneundersökningar. Vi utarbetar risk- och nyttovärderingar och andra kunskapsunderlag inom våra expertområden som underlag för Livsmedelsverkets rekommendationer och råd, regelarbete och för den riskbaserade kontrollen. Arbetet kan innebära att göra sammanvägningar av riskfaktorer och nyttofaktorer, t.ex. genom att använda systematiska litteraturstudier. Vi ansvarar också för den svenska livsmedelsdatabasen, genomför nationella matvaneundersökningar samt följer trender i matvanor och livsmedelskonsumtion.

Ditt uppdrag

Som teamchef har du personal- och arbetsmiljöansvar för cirka 12 sakkunniga medarbetare som har fokus på matvanor, exponering och nutrition. Vi söker en person som kan leda och utveckla teamet samt sätta och styra mot uppsatta mål i samklang med avdelningens och Livsmedelsverkets mål att uppnå en hållbar livsmedelskonsumtion som bidrar till god och jämlik hälsa och till att miljökvalitetsmålen nås.

Som chef för teamet tar du ansvar för och samordnar teamets arbete med att ta fram  nyttovärderingar, exponeringsuppskattningar och andra vetenskapliga underlag inom området hållbara matvanor. Underlagen ligger till grund för bland annat kostråd och beslut om berikning. I teamets uppgifter ingår även utveckling av metoder inom nyttovärdering, ansvar för näringsinnehållet i den svenska livsmedelsdatabasen samt insamling och analys av data i matvaneundersökningar, biomonitorerings- och matkorgsstudier.

Som teamchef arbetar du med teamets och medarbetarnas utveckling, rekrytering, arbetsmiljöfrågor, medarbetar- och lönesamtal, verksamhetsplanering samt uppföljning av ditt team. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och medverkar aktivt i avdelningens utveckling och dess bidrag till Livsmedelsverkets mål. Du understödjer avdelningens samarbeten med andra  myndigheter i Sverige, Norden och andra EU länder samt den Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (Efsa). Du upprätthåller goda relationer med personal på alla nivåer samt interna beställare som är beroende av avdelningens vetenskapliga underlag.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant universitets- eller högskoleutbildning inom området nutrition samt arbetslivserfarenhet inom nutrition och matvanor med ett folkhälsoperspektiv. Det är meriterande om du har en doktorsexamen inom teamets ansvarsområde t.ex. nutrition, epidemiologi eller folkhälsovetenskap. Det är även meriterande att du har erfarenhet av personalansvar, verksamhetsstyrning och erfarenhet av att arbeta inom en myndighet. För tjänsten krävs att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du utåtriktad och kommunikativ. Ditt arbetssätt är strukturerat och strategiskt och du eftersträvar kvalitetssäkrade arbetsflöden. Du drivs av att engagera medarbetare och har ett intresse för att utöva ett ledarskap som utvecklar medarbetare. Teamet har många samarbeten och uppdrag både inom och utanför Livsmedelsverket, det är därför avgörande att du har god samarbetsförmåga. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av nätverksbyggande och internationellt samarbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Svensk medborgare: Anställningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste för detta vara svensk medborgare. All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Per Bergman. Representant för Saco Bettina Julin och för ST Anneli Widenfalk. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2021-04-05

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast

Område/avdelning: Risk- och nyttovärderingsavdelningen

Diarienummer: 2021/01370

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.


Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Livsmedelsverket
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 12 mars 2021
  • Ansök senast: 5 april 2021

Besöksadress

Hamnesplanaden
None

Postadress

Box 622
UPPSALA, 75126

Liknande jobb


Project leader and expert in Sustainable Nutrition

Project leader and expert in Sustainable Nutrition

24 oktober 2024

Nordisk Produktspecialist Hipp Barnmat

Nordisk Produktspecialist Hipp Barnmat

3 juli 2024

Researcher in Sustainable Nutrition

Researcher in Sustainable Nutrition

21 februari 2023