OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Nu söker vi en teamchef till team Norra Norrland som vill bidra till vårt arbete för säkra livsmedel, djurskydd och redlighet i livsmedelskontrollen. Vi söker dig som är en inlyssnande chef med förmåga att bygga goda relationer, få medarbetare att växa och skapa en god och konstruktiv dialog med de företag vi kontrollerar. Du brinner för att utveckla verksamheten och står för de myndighetsbeslut som fattas.
Ett samhällsviktigt uppdrag
Som teamchef i Kontrollen har du en nyckelroll i Livsmedelsverkets arbete för att Sverige ska ha säkra livsmedel och ett gott djurskydd. Våra officiella veterinärer och livsmedelskontrollanter arbetar för att upptäcka eventuella brister i djurskyddet, säkerställa att djuren är friska och bedöma huruvida köttet efter slakt kan godkännas som livsmedel. Tillsammans med våra statsinspektörer utför de även inspektioner och revisioner för att säkerställa att och stödja livsmedelsföretagarna att följa den lagstiftning som finns för säker produktion av livsmedel.
Team Norra Norrland
I den här rollen leder du ett team bestående av cirka 15 medarbetare, officiella veterinärer, statsinspektörer och livsmedelskontrollanter. Det är ett av tre team som tillhör Enheten för slaktkontroll i Norra Sverige. Enheten sträcker sig från bältet Värmland, Södermanland och norrut. Team Norra Norrland består i huvudsak av Västerbotten och Norrbotten.
Arbetsuppgifterna innefattar besiktning och kontroll av djur före och efter slakt, inspektion och revision av olika livsmedelsproducerande företag inklusive mejeri, fisk, ägg samt vin- och spritanläggningar. Under höstens högsäsong är det mycket vilt- och renslakt.
Medarbetarna är spridda inom teamets gränser men majoriteten utgår från Umeå och Luleå.
Ditt bidrag
Som teamchef för Team Norra Norrland ansvarar du för Livsmedelsverkets kontroll i ditt geografiska område. Du har personal- och arbetsmiljöansvar för teamets medarbetare och ansvarar för planering och uppföljning av verksamhet och ekonomi. Du skapar riktning och struktur för medarbetarnas och teamets verksamhet och coachar, stödjer och skapar förutsättningar för dina medarbetare i prioritering och delegering mot goda resultat. En framgångsfaktor i ditt ledarskap är lyhördhet och dialog. Du planerar och följer upp teamets arbete i samarbete med stöd av gruppledare och enhetens experter inom sakfrågor. Du har kontinuerlig kontakt med de företag vi kontrollerar med syfte att skapa en god och konstruktiv dialog där kontrollen uppfattas som tydlig, förutsägbar och som ett stöd för att producera livsmedel av hög kvalitet.
Du ingår i enhetens ledningsgrupp tillsammans med övriga teamchefer, enhetschefen samt enhetens verksamhetssamordnare. I nära samarbete bidrar ni till verksamhetsutveckling och att nå målen för enheten och avdelningen.
Placeringen kan diskuteras, men då de flesta medarbetare har placeringsort i Umeå och Luleå önskar vi i första hand en placering på någon av de orterna.
Resor ingår i tjänsten. Förtroendearbetstid tillämpas.
En hållbar anställning
Livsmedelsverket jobbar aktivt för att erbjuda alla medarbetare en hållbar anställning. Vi ger dig en gedigen introduktion när du börjar hos oss och vi erbjuder trygga arbetsvillkor och goda förmåner. Friskvårdsbidrag, ett generöst antal semesterdagar och förtroendearbetstid är några av dessa. Vi vill att du ska känna att det är roligt att gå till jobbet, och att det du gör är viktigt. Här blir du del av en samhällsviktig verksamhet med en kultur som präglas av engagemang, stolthet för uppdraget och ett stort ansvarstagande. Tillsammans med dina chefskollegor erbjuds du kontinuerlig ledarskapsutveckling genom Livsmedelsverkets eget chefsutvecklingsprogram.
Dina kompetenser
Vi söker dig som har en högskoleutbildning, gärna kopplat till livsmedel, som exempelvis agronom, veterinär, livsmedelsingenjör eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har aktuell chefserfarenhet och det är meriterande om du har erfarenhet av kontroll, tillsyn och/eller annat myndighetsarbete sedan tidigare. Det är även meriterande om du har erfarenhet från livsmedelsindustrin.
För rollen krävs goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Du behöver även ha en mycket god administrativ förmåga och B-körkort.
Som person är du inlyssnande, prestigelös och diplomatisk. Du har hög personlig mognad med förmåga att reflektera kring dina egna styrkor och utvecklingsområden. I arbetet är du duktig på att bygga relationer, både när det gäller egen personal, andra myndighetsföreträdare och de företag vi kontrollerar. Du har ett tillitsbaserat ledarskap där du med gott omdöme coachar din medarbetargrupp att ta ansvar, vara inkluderande och utvecklande i sitt arbete. Medarbetarna växer både individuellt och som team när kontrollens kvalitet och likvärdighet hela tiden är i fokus.
Du är van vid att ange riktning och skapa engagemang för din arbetsgrupp. Du har god förmåga att fatta beslut och agera självständigt, men du är också van att delegera. Det kräver att du är modig, kommunikativ och lyhörd. Vid vårt urval kommer vi lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.
Välkommen att kontakta oss
Sista ansökningsdag är 2024-09-23. Du ansöker via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb.
Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Tobias Krantz, 0761-268257. Representant för Saco-S är Jennie Nilsson och för ST Tomas Edvardsson, de nås via vår växel, tel. 018-175500.
Mer om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Omfattning: 100%
Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse
Avdelning/enhet: Avdelningen för livsmedelskontroll/Enheten för slaktkontroll i Norra Sverige
Krigsplacering: All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten. Diarienummer: 2024/02982.
Inför intervju
Betyg, intyg samt ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju. Vi kommer även efterfråga referenser.
Mer om Livsmedelsverket
Livsmedelsverket arbetar för att maten som produceras, säljs och serveras i Sverige ska vara säker och ärlig, för ett samhälle där det är lätt för människor att äta på ett hälsosamt och hållbart sätt,
och en trygg livsmedels- och dricksvattenförsörjning i vardag och kris.
Våra verktyg är kunskap, råd, regler och kontroll.
Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 som arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.