Chef vid Enheten för livsmedelshygien

Chef vid Enheten för livsmedelshygien

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och utveckla hanteringen runt säkra livsmedel i Sverige? Har du förmåga att arbeta strategiskt, skapa riktning och engagera dina medarbetare kring de gemensamma målen? Då kan tjänsten som chef vid Enheten för livsmedelshygien vara rätt för dig.Varför Livsmedelsverket
Engagemanget för mat och dricksvatten är idag stort och de frågor vi på Livsmedelsverket arbetar med berör alla på ett eller annat sätt. På Livsmedelsverket bidrar vi till att maten och dricksvattnet är säkert för Sveriges konsumenter, till att ingen blir lurad om vad maten innehåller och till en hållbar livsmedelskonsumtion. Livsmedelsverket är med och bygger Sveriges civila försvar och har en nyckelroll för en robust livsmedel- och dricksvattenförsörjning. Hos oss har vi hög delaktighet och ett stort engagemang för vårt uppdrag och vi månar om våra medarbetare. Här är du med och påverkar!

Din roll 
I din roll hos oss utvecklar, planerar och formulerar du strategier för framtida verksamhet vid enheten för Livsmedelshygien. I ditt chefskap ansvarar du för verksamhetsplanering, budgetarbete och uppföljning. Du tar ansvar för att skapa riktning och struktur för medarbetarnas och enhetens verksamhet. Som chef har du personalansvar för cirka 15 medarbetare. Du skapar förutsättningar för utveckling och lärande då dina medarbetare tar stort ansvar i arbetet. En framgångsfaktor i ditt ledarskap är lyhördhet och dialog. Du coachar och stödjer dina medarbetare i prioritering och delegerar för ett högt engagemang mot goda resultat. 

Du arbetar med ett övergripande angreppsätt, omvärldsbevakar och ser till att det långsiktiga behovet hos våra målgrupper möts genom att stärka relationsbyggandet inom din enhet. Arbetet innebär att du har regelbunden kontakt med företrädare för livsmedelsbranschen, kontrollmyndigheter och andra myndigheter.

Enheten för Livsmedelshygien ingår i Avdelningen för råd och reglering och som enhetschef ingår du i avdelningens  ledningsgrupp. I ett nära samarbete med avdelningschef och dina enhetschefskollegor, bidrar du även till verksamhetsutveckling och att nå målen för avdelningen och hela Livsmedelsverket. 

Enheten för Livsmedelshygien
Enheten för Livsmedelshygien har ett övergripande ansvar bl.a. för arbetet med att ta fram hanteringsåtgärder och kunskapsstöd rörande mikrobiologiska risker i livsmedel, samt att lämna kunskapsstöd rörande allmänna principer och krav för livsmedelslagstiftningen och för hygienlagstiftningen. Vid enheten samordnas även Sveriges åtaganden rörande varningar av osäkra livsmedel i det så kallade RASFF-systemet samt myndighetens smittskyddsarbete. Vidare ansvarar enheten för samordning, utveckling och förvaltning av delar av verkets kommunikationskanaler, såsom Kontrollwiki, Fråga oss och Utbildningsportalen.

Din kompetens
Vi söker dig som har en högskoleutbildning. Du har aktuell flerårig chefserfarenhet som innefattar kombinationen av ett operativt och ett strategiskt ledarskap. Det krävs att du har minst ett par års erfarenhet inom livsmedelssektorn, gärna genom arbete med livsmedelskontroll eller inom livsmedelsföretag. För att vara framgångsrik i din roll vill vi även att du har erfarenhet av strategisk verksamhetsutveckling och god kunskap om svensk statsförvaltning. Det är meriterande om du har arbetat inom offentlig sektor. Om du har erfarenhet av att leda verksamhet med en utvecklad målgruppsdialog är även detta en merit. Vi ser gärna att du har intresse för digitaliseringsfrågor och kunskap om grundläggande livsmedelslagstiftning. 

Det krävs mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal som skrift. 

Dina personliga egenskaper
Som person är du trygg i din ledarroll och van vid att ange riktning och skapa engagemang för din arbetsgrupp. Du har ett tillitsbaserat ledarskap där du med gott omdöme coachar din medarbetargrupp att ta ansvar. Du är inkluderande och utvecklande i ditt ledarskap och stödjer i prioriteringar. Du tar initiativ och driver utveckling, vilket kräver att du är modig, kommunikativ och lyhörd.

Du är bekväm i att agera självständigt, fatta beslut men också van att delegera. Du bygger och upprätthåller goda relationer och nätverk internt och externt. Din förmåga att blicka framåt, formulera strategier och se helheter är av största vikt för att du ska blir framgångsrik i rollen. Vid vårt urval kommer vi att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Välkommen att kontakta oss
Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Kristina Ohlsson. Representant för Saco-S är Karin Neil Persson och för ST Anders Staffas. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00

Sista ansökningsdag är 2023-05-14. Ansök via platsannonsen på Lediga jobb (livsmedelsverket.se), märk ansökan med diarienummer 2023/01884. Ansökan ska vara skriven på svenska.

Mer information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare/Heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning

Tillträde: Den 1 september eller enligt överenskommelse

Organisationstillhörighet:  Avdelningen för råd och rådgivning/ Enheten för livsmedelshygien

Placeringsort: Uppsala

Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass och svenskt medborgarskap är ett krav för anställning. En säkerhetsprövning kommer att genomföras i enlighet med gällande säkerhetsskyddslagstiftning.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Inför intervju
Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om Livsmedelsverket
Livsmedelsverket arbetar för att maten som produceras, säljs och serveras i Sverige ska vara säker och ärlig, för ett samhälle där det är lätt för människor att äta på ett hälsosamt och hållbart sätt,
och en trygg livsmedels- och dricksvattenförsörjning i vardag och kris.
Våra verktyg är kunskap, råd, regler och kontroll.
Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Livsmedelsverket
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 24 april 2023
  • Ansök senast: 14 maj 2023

Besöksadress

Hamnesplanaden
None

Postadress

Box 622
UPPSALA, 75126

Liknande jobb


22 november 2024

21 november 2024

20 november 2024

Enhetschefer till Region väst med placering i Göteborg och Mölndal

Enhetschefer till Region väst med placering i Göteborg och Mölndal

20 november 2024