Chefskock

Chefskock

Arbetsbeskrivning

Att arbeta i Mariestads kommun är att göra skillnad tillsammans med andra och att utvecklas individuellt. Här behövs och uppskattas alla för det de gör – både av invånare och av arbetsgivare. Varje anställd i Mariestads kommun är en avgörande del i det viktiga arbetet med att ge service och omsorg till invånarna. Mariestads kommun fokuserar på hälsa, utveckling och delaktighet för sina anställda och ser möjligheterna hos varje person. Tillsammans skapar vi grunden för en god stad och utvecklar samhället till det vi vill att det ska vara.

Vill du vara med och jobba mot framtiden i våra skolor eller förskolor? Är du en öppen, nyfiken och driven person så tror vi att du skulle trivas med oss!

ARBETSUPPGIFTER
Som chefskock i Mariestads kommun är dina arbetsuppgifter att leda det dagliga arbetet i skolrestaurangen Tuva. Skolrestaurangen lagar mat till ca 800 personer. Matlagningen består av lunch, special- och vegetarisk kost. Det är viktigt att laga god och näringsriktig mat enligt Mariestads kommuns riktlinjer.

Som kökschef hos oss arbetar du i dialog med enhetschefer för att skapa förutsättning i skolrestaurangen och dess arbetsmiljö genom tydlighet och struktur. Tillsammans med övriga medarbetare i skolrestaurangen är du med och tillagar näringsriktig mat från grunden. Du ansvarar för att planera menyer och göra inköp och för att hålla satt budget. Genom initiativ, samarbete och struktur anpassar du verksamheten utifrån behov och krav.

Som kökschef kommer du att:

• Arbetsleda, strukturera och medverka i arbetet i köket
• Planera matsedlar samt göra beställningar av matvaror
• Bevaka att lagar och förordningar och riktlinjer inom verksamhetsområdet följs
• Genomföra egenkontroll och HACCP
• Ha kunskap om specialkost, säker mat och skollagens krav på näringsriktig mat
• Skapa en positiv, utvecklande och hållbar arbetsmiljö i köket inom satta ramar
• Ansvara för den ekonomiska uppföljningen i köket.


KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för denna tjänst söker vi dig med minst en treårig utbildning på gymnasienivå med inriktning storhushåll/kock eller likvärdig utbildning.
Du ska ha ett stort intresse för mat och matlagning och att utveckla verksamheten mot de mål som kostavdelningen arbetar för.
Vi ser att du har goda kunskaper i livsmedelshygien och kunskap i specialkost.
Du ska ha god samarbetsförmåga, vara flexibel och ha en positiv grundsyn.
Du är stresstålig och kan hantera pressade situationer.
Det är även viktigt att du behärskar det svenska språket i både tal och skrift.

Eftersom viss dokumentation sker digitalt så du behöver även ha goda datakunskaper.

Meriterande för tjänsten är kunskaper i kostdata programmet Matilda.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god organisationsförmåga.

Tjänsten kräver B körkort

ÖVRIGT
Mariestads kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Med hänsyn till medarbetares, kollegors, kunders och brukares hälsa tillämpar Mariestads kommun rökfri arbetstid.

För den som erbjuds anställningen krävs enligt Lagen om registerkontroll fr.o.m. 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mariestads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sammanfattning

Liknande jobb


Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

28 oktober 2024

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

28 oktober 2024

Timvikarie kock till kostenheten

28 oktober 2024

Kock till anstalten Viskan

Kock till anstalten Viskan

28 oktober 2024