OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Livsmedelsverket är den statliga centrala myndigheten för frågor som gäller livsmedel inklusive dricksvatten.Livsmedelsverket ska i konsumenternas intresse verka för säkra livsmedel av hög kvalitet, redlighet i livsmedelshanteringen och bra matvanor.På Livsmedelsverket i Uppsala arbetar ca 330 personer.Ytterligare ca 200 medarbetare återfinns på slakterierna och gränskontrollerna runt om i vårt land.Livsmedelsverket har som mål att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla Se även www.slv.se
Livsmedelsverket söker
Chefsmikrobiolog
till forsknings- och utvecklingsavdelningens stab
Arbetsuppgifter
Som chefsmikrobiolog ska Du driva vetenskapliga mikrobiologiska frågor inom FoU-avdelningen.Du ska vidare stödja FoU:s avdelningschef i vetenskapliga frågor, särskilt avseende mikrobiologi.Du ska även ingå i den Vetenskapliga beredningsgruppen inom FoU-avdelningen, där Du förväntas arbeta utifrån ett verksövergripande perspektiv.Vidare ska Du delta aktivt i arbetet på den mikrobiologiska enheten och utifrån enhetens strategiska plan vara involverad i vetenskapliga utredningar och undersökningar.
Kvalifikationer
Vi vill att du har
.dokumenterad vetenskaplig meritering inom det mikrobiologiska området, minst på doktorsnivå
.erfarenhet av att leda forskningsprojekt
.bred erfarenhet av de frågor som verket hanterar inom området mikrobiologisk livsmedelssäkerhet
.bred kunskap i, och internationell erfarenhet av arbete med riskanalys, särskilt riskvärdering
.erfarenhet av vetenskapligt arbete som stöd till europeiska och internationella organisationer som EFSA och WHO/FAO
.ett brett nationellt och internationellt kontaktnät inom området
.lätt för samarbete med människor i olika miljöer
Upplysningar
För ytterligare upplysningar är du välkommen att kontakta FoU-chef Ulla Edberg.
Ansökan
Forsknings- och Utvecklingsavdelningen har till uppgift att ta fram det vetenskapliga underlaget för det övriga arbetet inom Livsmedelsverket.På avdelningen bedrivs kemisk, toxikologisk och mikrobiologisk verksamhet, både i form av utredningsarbete och laborativt arbete.Avdelningen består av ca 125 medarbetare.