OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Är du studerande och söker ett deltidsarbete vid sidan av studierna? Är du intresserad av laborativt arbete och vill bidra till Livsmedelsverkets samhällsviktiga arbete? Ta chansen och sök rollen som laboratorieingenjör på provmottagningen idag!Om enheten för Läkemedel och Näringsämnen
Enheten för Läkemedel och Näringsämnen är en av fem inom Avdelningen för laborativ undersökning och analys på Livsmedelsverket. Enheten ansvarar bland annat för:
• Provmottagning, registrering och beredning av prover.
• Analysmetodutveckling, rapportering av kemiska analysresultat och kvalitetssäkrade underlag om läkemedelsrester och vitaminer i livsmedel och biologiska matriser.
• Verka som nationellt referenslaboratorium (NRL) inom ansvarsområdet.
Vi kan erbjuda ett omväxlande arbete i helt nya lokaler i Uppsala Science Park med möjligheten att få bidra till Livsmedelverkets arbete för säker mat och dricksvatten.
Tjänsten är en intermittent visstidsanställning (timanställning) från och med 1 augusti 2024 till och med 31 december 2024.
Dina arbetsuppgifter
Tyngdpunkten i arbetsuppgifterna kommer att vara på provmottagningen där du tillsammans med gruppen kommer ansvara för utskick av provtagningsmaterial, mottagning, registrering, beredning och förvaring av prover från framför allt animaliskt ursprung (exempelvis kroppar av rött kött, kyckling och fisk).
Arbetet passar dig som både trivs med att arbeta självständigt och tillsammans med dina kollegor i enheten. Livsmedelsverket är ett ackrediterat laboratorium, vilket ställer höga krav på att ditt arbete håller god kvalitet och utförs enligt givna riktlinjer och rutiner.
Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har en godkänd gymnasieutbildning och söker ett deltidsjobb vid sidan av pågående högskolestudier, exempelvis inom det naturvetenskapliga fältet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att hantera livsmedel. Du har god datorvana och erfarenhet av att jobba i Microsoft Excel. Det är även meriterande om du tidigare arbetat i ackrediterad verksamhet eller på en arbetsplats som tillämpar GMP. Du ska ha god förmåga att kommunicera i både tal och skrift, på såväl svenska som engelska.
Personliga egenskaper
För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du trivs med praktiska arbetsuppgifter och kan följa styrande instruktioner. Som person är du serviceinriktad och prestigelös.
Det är viktigt att samarbete kommer naturligt för dig för att du ska passa in i enhetens öppna arbetsklimat och starka gemenskap. Du har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter och kan kombinera både planerade och oplanerade arbetsuppgifter på ett positivt sätt. Du har bra förutsättningar att hantera arbetstoppar samt har fysiska förutsättningar för rörligt arbete där lyft kan förekomma.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Välkommen att kontakta oss
Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Petter Englund. Representant för Saco-S är Stina Söderlund och för ST Anders Staffas. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00. Sista ansökningsdag är 2024-05-05.
Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer 2024/01631.
Mer information om tjänsten
Anställningsform: Intermittent visstidsanställning fram till 31 december 2024
Omfattning: Upp till 50% enligt överenskommelse med kandidaten
Tillträde: 1 augusti 2024 eller enligt överenskommelse
Vi gör vår bedömning grundat på den information som finns i ansökningshandlingarna, var därför tydlig med hur du uppfyller kvalifikationerna. Ansökan ska vara skriven på svenska.
Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid eventuell intervju. Vi kommer även att efterfråga referenser.
Välkommen med din ansökan!
Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om Livsmedelsverket
Livsmedelsverket arbetar för att maten som produceras, säljs och serveras i Sverige ska vara säker och ärlig, för ett samhälle där det är lätt för människor att äta på ett hälsosamt och hållbart sätt,
och en trygg livsmedels- och dricksvattenförsörjning i vardag och kris.
Våra verktyg är kunskap, råd, regler och kontroll.
Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 som arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.