DIETIST/KOSTEKONOM

Arbetsbeskrivning

Vi är en del av Sveriges största tjänsteföretag för outsourcing och facility management med 9 000 medarbetare. Vi serverar över 50 000 måltider varje dag - med traditionell husmanskost eller nyskapande crossover. Till dagisbarn, elever, sjukhusens patienter, omsorgens äldreboende, personalmåltider. Behoven är olika, smakerna är olika, miljöerna är olika. Men alla förenas i kraven på kvalitet. Läs mer på www.se.issworld.com


ISS Mat & Dryck är inne i en mycket stark växande fas med spännande och kulinariska utmaningar. Du kommer att vara ansvarig för recept, recepturer och sammanställningar av menyer i vårt kostdataprogram till vårt nya uppdrag. Du ansvarar även för planering av de olika special-/konsistensanpassade koster som efterfrågas av våra gäster.
Till vårt nya uppdrag på Linköpings Universitetssjukhus där ISS ska leverera patientmåltider, managera restaurang och café söker vi en Legitimerad Dietist/Kostekonom. Uppdraget startar 1 februari 2016 men tjänsten kommer tillsättas snarast
I din närmsta arbetsstab finns kostchef, kockar, specialkost kockar, kallskänk, restaurangmedarbetare.

Arbetsuppgifter
Arbetet innefattar planering, schemaläggning och kost- och näringsberäkningar av måltider/recepturer och menyer till patientmåltider inklusive specialkoster enligt gällande rekommendationer samt i samråd med sjukhusets önskemål/specifika behov.
Du kommer att arbeta företrädesvis i ett kostdataprogram. Specifikt kommer du ansvara för att sammansätta måltider och menyer för vår verksamhet utifrån de aktuella råd som finns för verksamheten främst Socialstyrelsens ” Näring för god vård och omsorg men även Livsmedelsverkets näringsrekommendationer samt de nya trender och influenser som vi ser komma.
Du kommer även att kompetensutveckla/utbilda kökspersonal och vårdpersonal i patientmåltider inklusive specialkost.

Bakgrund
Kostekonom eller dietistexamen med legitimation, motsvarande 180 hp (gamla systemet 120 hp) Arbetslivserfarenhet inom storköksverksamhet alternativt måltidsproduktion inom sjukhusmiljö (minst 3år) Arbetat med ett eller flera kostdataprogram med näringsberäkna, utforma recept, planera menyer (minst 3år) Vara uppdaterad inom och följa Näring för god vård och omsorg, Socialstyrelsen 2011 samt livsmedelsverkets näringsrekommendationer Önskade kvalifikationer
Utöver dietistexamen eller kostekonom utbildning ser vi gärna att du har annan utbildning med relevant inriktning mot mat, hälsa, folkhälsovetenskap samt mycket god erfarenhet av kost- och näringsberäkningsprogram. Du har även erfarenhet och intresse av special- och konsistensanpassade måltider.

Du har förmåga att kommunicera mycket bra i tal och skrift.
Du har ett genuint intresse av mat i alla dess former. Du är kreativ och uthållig samt besitter en objektiv och strukturerad förmåga i ditt arbete som kräver ett stort eget ansvar.




Övrigt
Resor ingår i tjänsten varpå B-körkort är ett krav.

Placeringsort: Placering är i Linköping
Välkommen med din ansökan,dock senast 2015-14.
Intervjuer kommer sker löpande
Vid frågor om tjänsten kontakta Alf Danielsson Tjänsteansvarig, telefon 0734 36 60 52 .
Observera! Vi tar ej emot ansökningar via mail utan enbart via vårt rekryteringssystem. Du ansöker genom att gå in på vår hemsida www.se.issworld.com /jobba hos oss/se våra lediga jobb och registrera ditt CV. Ansökningar som skickas på annat sätt kommer inte att kunna besvaras eller hanteras för den här rekryteringen.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: ISS Facility Services AB STOCKHOLM
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Fast lön
  • Heltid Tillsvidare
  • Publicerat: 25 februari 2015

Postadress

Norra Järnvägsgatan 52
SKELLEFTEÅ, 93137

Liknande jobb


12 september 2024

Distriktschef sökes

Distriktschef sökes

12 september 2024

ChopChop Märsta söker restaurangchef

ChopChop Märsta söker restaurangchef

12 september 2024

14 augusti 2024