Dietist/kostekonom

Arbetsbeskrivning

Stiftelsen Stora Sköndal söker Dietist/Kostekonom till vår Kost- och restaurangenhet. Stiftelsen Stora Sköndal ligger i södra Stockholm i naturskön miljö vid Drevvikens strand. Stiftelsens verksamhet omfattar sjukhem, ålderdomshem, gruppboende för minneshandikappade, psykiatrisk vård, hemvård och neurologisk rehabilitering. Dessutom finns äldreboende i pensionärsbostäder samt utbildning av socionomer och kyrkomusiker. Till vår Kost- och restaurangenhet söker vi dig som är utbildad dietist eller kostekonom samt har tidigare erfarenhet av liknande arbete i restaurang och storkök. Vi söker dig som har ett brinnande intresse för mat och måltider. Dessutom bör du tillsammans med andra kunna omvandla dina ideer och kunskaper till praktiska metoder såväl i kök som mot gästerna. Du är ansvarsfull och utåtriktad med stor servicekänsla som gör att du har lätt för att samarbeta i såväl stora grupper som i det nära mötet med gästen. För denna tjänst kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi erbjuder dig ett arbete i en kreativ arbetsgrupp där fokus ligger på måltiden och gästen både i restaurang och på vårdenheterna. Arbetsuppgifterna handlar om allt från utformning av recept och matsedel, till information, utbildning samt handledning och arbetsledning i kök och restaurang. Du kommer också att arbeta som konsult mot vårdenheterna i kostfrågor. Centralköket tillagar och distribuerar cirka 750 varma måltider varje dag, vilka går ut till 30 enheter i och utanför stiftelsen samt till vår egen restaurang. Måltiderna utgår från en sjuveckors näringsberäknad matsedel. Dessutom erbjuds olika konsistenser och specialkoster. Köket komponerar även specialarrangemang till vår restaurang. Enheten har idag 20 personer anställda i kök och restaurang. Vi arbetar med kostprogrammet AIVO 2000 både vad gäller beställning och måltidsproduktion.

Sammanfattning

Liknande jobb


20 augusti 2010

Säkerhetsarkitekt

21 augusti 2010

Specialist Applikationssäkerhet

21 augusti 2010

23 augusti 2010