OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Sveriges lantbruksuniversitet Institutionen för livsmedelsvetenskap, Uppsala söker DOKTORAND Vid Institutionen för livsmedelsvetenskap (www.lmv.slu.se) bedriver vi forskning och undervisning avseende livsmedlens sammansättning och funktionalitet i relation till produktion och produktkvalitet.Härvid beaktas såväl konsumenternas, livsmedelsindustrins och primärproduktionens perspektiv. Vill du forska kring juverhälsa och mjölkkvalitet?Antalet vita blodkroppar i mjölken (celltalet) är en viktig markör vid diagnostik av juverinflammation (mastit).Celltalet utgör också ett mått på mjölkråvarans kvalitet och ingår i mejeriernas kvalitetsprogram.Vid mastit sker en dramatisk ökning av neutrofilernas andel av det totala celltalet och vår frågeställning är huruvida antalet neutrofiler är ett bättre mått på tankmjölkens sammansättning och egenskaper än det totala celltalet. Projektet finansieras av SLU och Stiftelsen Lantbruksforskning och genomförs i samarbete med Inst.för anatomi och fysiologi och Inst.för kliniska vetenskaper (SLU), Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) samt Svensk Mjölk.Vi har för närvarande medel för en doktorandposition i två år (licentiatexamen) men med goda förhoppningar om att kunna förlänga projektet så att en doktorsexamen kan tas ut efter 4 år.Arbetsuppgifter: Som doktorand i projektet arbetar du med planering, genomförande och utvärdering av studier rörande mjölkens kvalitet.Detta innefattar bestämning av antalet neutrofiler i tankmjölk från olika besättningar, samt analys av mjölkens proteinsammansättning, processegenskaper och proteolys.Resultaten redovisas i vetenskapliga publikationer och vid konferenser, samt du har goda möjligheter till internationellt utbyte.Kvalifikationer: Vi söker en forskarstuderande med lämplig grundutbildning och tror att du är livsmedels- alt.husdjursagronom, bioteknolog eller har motsvarande biologisk högskoleutbildning.Förutom goda ämneskunskaper och intresse för laborativt arbete är god samarbetsförmåga samt god förmåga att uttrycka sig muntligt och skriftligt meriterande. För mer information om tjänsten kontakta Åse Sternesjö på Inst.för livsmedelsvetenskap, tel. Välkommen med din ansökan märkt med ref nr 767/06 samt meritförteckning och övriga handlingar, som ska ha inkommit till Registrator, SLU, Box 7070, 750 07 Uppsala senast den 24 mars 2006.