OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Doktorand i kostvetenskap
vid Institutionen för kostvetenskap med tillträde den 16 november 2009.
Denna befattning är inom området offentlig måltidsverksamhet med inriktning mot tjänsteproduktion i offentlig sektor, och specifikt inom det nystartade projektet Mat, mening och marknad.
Utbildning på forskarnivå omfattar 4 år (240 hp).Doktoranden förutsätts bedriva sin utbildning på heltid och aktivt delta i institutionens verksamhet.Viss tjänstgöring vid institutionen kan förekomma (högst 20%).Sökande skall ha allmän behörighet, d.v.s.grundläggande högskoleutbildning om minst 240 hp/160 p eller motsvarande.Den som före den 1 juli 2007 uppfyller kraven om grundläggande högskoleutbildning om minst
180 hp/120 p uppfyller också kraven för tillträde till utbildning på forskarnivå, dock längst till utgången av juni 2015.Vidare krävs att den sökande har särskild behörighet, d.v.s.har godkänt resultat om minst 90 hp/60 p i ämnet kostvetenskap eller motsvarande och därav ska minst 15 hp/ 10 p utgöras av ett enskilt arbete (examensarbete).
Bestämmelser för doktorander återfinns i Högskoleförordningen 5 kap. 1-7 samt i universitetets regler och riktlinjer http://regler.uu.se/.
Ansökan skall omfatta:
ifylld ansökningsblankett (http://www.uppdok.uadm.uu.se/blanketter/BLfoant.pdf)
CV
en kort beskrivning (2-3 sidor) avseende ett projekt i relation till utlysningen och varför vederbörande söker till forskarutbildningen
vidimerade kopior på examensbevis och bevis på särskild behörighet,
ett exemplar av de självständiga arbeten (uppsatser) som sökanden författat inom ramen för sin grundutbildning i kostvetenskap
referenser till två lärare inom grundutbildningen vid den sökandes heminstitution som känner sökandens prestationer väl
övriga handlingar den sökande önskar åberopa (inkl.ev.övriga referenser).
I övrigt hänvisas till Samhällsvetenskapliga fakultetens hemsida om Forskarutbildning vid Uppsala universitet.
Vid bedömningen av de sökande kommer avseende att fästas vid förmågan att tillgodogöra sig utbildning på forskarnivå inom stipulerad tid, relevansen av kostvetenskap i det planerade avhandlingsarbetet och institutionens förutsättningar att utifrån den sökandes forskningsinriktning erbjuda handledning.
Universitetet eftersträvar en jämnare könsfördelning och män inbjuds särskilt att söka denna anställning.
Välkommen med din ansökan med ev.I samtliga fall ska UFV-PA 2009/2350 anges.
Kontaktpersoner på detta företaget
Anders Grundström, Saco-rådet
018-471 5380
Carin Söderhäll, TCO/ST
018-471 1997
Stefan Djurström, Seko
018-471 3315
Annette Weyde, OFR/ST
018-471 00 00 (vxl)
Halina Hohethal
018-471 00 00 (vxl)
Kajsa Angerdal Skoglund
Martin Wahlén, bitr kanslichef
+46 18 4711881
Stellan Sandler, vicerektor
+46 18 4714430