OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Verksamhetsbeskrivning
Lunds universitet är Skandinaviens största universitet med utbildning och forskning inom teknik, naturvetenskap, juridik, samhällsvetenskap, ekonomi, medicin, humaniora, teologi, konst, musik och teater. Omkring 40 600 studenter läser vid universitetet, som har ca 5 500 anställda främst i Lund, Malmö och Helsingborg. Universitetet är en av 14 högskolor inom
Öresundsuniversitetet och samverkar med flera hundra universitet och forskningscentra över hela världen.
Lunds Tekniska Högskola - LTH - är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.
Forskarutbildningsämnet är Livsmedelsteknologi, TEKLGF00
Arbetsuppgifter
Avhandlingsarbetet avser att utifrån experimentella och teoretiska utgångspunkter modellera dropp uppbrytning och kollisionsdriven koalescens och adsorption under homogenisering. Avhandlingsarbetet är en del av projektet "Kemisk och hydrodynamisk kontroll av droppuppbrytning och koalescens vid emulgeringsprocessen i en högtryckshomogenisator".
Projektet, finansierat av Vetenskapsrådet, avser att studera hur man kan utforma utrustningen och välja emulgatorer så att man kan styra processen och erhålla önskad droppstorleksfördelning. Fokus kommer att var på grundläggande fenomen kring turbulens, hur denna styrs och styr såväl droppuppbrytningen som kollision mellan uppbrutna droppar och mellan uppbrutna droppar och suspenderade supermolekyler och partiklar. Detta skulle kunna ge underlag för nya koncept för processutformning och resulterande storleksfördelning men också krav och önskemål om egenskaper hos en ny generation emulgatorer.
Projektet ingår i en större satsning på institutionen avseende emulsioner och emulgeringsteknik. Tillämpningsområdet innefattar inte bara livsmedelsindustrin utan även såväl läkemedels- som kemisk industri. Doktoranden förväntas därför arbeta i ett nätverk där också industriparter, tillverkande och utrustningsleverantörer, ingår.
Institutionstjänstgöring ingår vanligtvis i tjänsten i form av undervisning i grundutbildningskurser och handledning av examensarbete.
För behörighet att antas i forskarutbildning i Livsmedelsteknologi krävs att studenten avlagt en grundexamen omfattande minst 160 poäng med fördjupning på magisternivå inom något av ämnena livsmedelsteknologi, bioteknik eller biokemi (såsom civilingenjörsexamen i kemiteknik, bioteknik, ekosystemteknik, magisterexamen i kemi) eller examen där personerna förvärvat likvärdiga kunskaper. Slutligen krävs att studenten bedöms ha den förmåga som behövs för att klara utbildningen.
Önskvärda kvalifikationer
Civilingenjör eller motsvarande med inriktning och kunskapsprofil som har relevans för projektet. Relevant bakgrund värdesätts, såsom t ex livsmedelsteknik, apparatteknik, yt- och kolloidkemi, strömningsteknik.
Övrigt
Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1993:100.
Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till forskarutbildning. Vid tillsättning skall avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen.
Förutom skyldighet att ägna sig åt egen forskarutbildning kan innehavaren åläggas att fullgöra tjänstgöring som avser utbildning, forskning och administrativt arbete enligt särskilda bestämmelser i förordningen.
Universitetet eftersträvar en jämnare könsfördelning på dessa anställningar och ser därför gärna att såväl män som kvinnor söker denna anställning.