Doktorand i livsmedelsvetenskap

Arbetsbeskrivning

Sveriges lantbruksuniversitet Institutionen för livsmedelsvetenskap i Ultuna 1 doktorand i forskarutbildningsämnet: Livsmedelsvetenskap Nya stärkelsestrukturer och deras användbarhet för framställning av framtida material Framställning av nya stärkelsetyper med unika egenskaper pågår hela tiden inom den agro-industriella sektorn.Stärkelse kan bl.a. användas för hållbar produktion av högkvalitativa förpackningsmaterial med önskade fukt- och barriäregenskaper.I detta doktorandprojekt kommer vi att utveckla spektroskopiska, kromatografiska och enzymatiska metoder för att karakterisera nya och modifierade stärkelsestrukturer samt hur dessa påverkas i produktionsprocessen av nya material baserade på förnyelsebara polymerer.Inom projektet finns rikliga möjligheter till nationella och internationella samarbeten. Doktorandtjänsten är placerad vid Institutionen för Livsmedelsvetenskap, SLU, Uppsala, och ingår i den nystartade forskarskolan "Trees and Crops for the Future".Initiativet till forskarskolan "Trees and Crops for the Future" bygger på fyra hörnstenar; 1) excellent forskning, 2) fokuserad forskning, 3) näringslivssamarbete, och 4) rekrytering av forskarstuderande och unga forskare till ett koordinerat forskningssammanhang med internationellt samarbete.Forskningen inom initiativet kommer att samlas inom fyra teman, 1) Inverkan av klimat och kväve på koldynamiken i skog, 2) Skogsgenetik och nästa generations skogsträd, 3) Hållbar och anpassningsbar skogsskötsel och, 4) Andra förnybara växtresurser, non-food grödor.Målet är att utveckla grundläggande kunskap om fundamentala aspekter på skog och andra växtmaterial, och applicera denna kunskap på aspekter som rör hållbar ekonomisk och miljömässig skötsel av ekosystem, liksom innovativa industriprodukter med mervärde.Detta kommer att uppnås genom koordinering och kraftsamling av forskning i Sverige som relaterar till produktion av skog och non-food grödor för bio-industrin.Kvalifikationer Lämplig naturvetenskaplig utbildning för att kunna antas till forskarutbildning inom livsmedelsvetenskap, särskilt växtproduktlära.Kunskap om polysackarider och material meriterande.Anställningsform Utbildningsbidrag 1 år + doktorandanställning 3 år SLU är en arbetsplats där mångfald och jämn könsfördelning eftersträvas. För att vara behörig till utbildning på forskarnivå krävs avlagd examen på avancerad nivå eller minst fyra års heltidsstudier varav minst ett år på avancerad nivå.Den som före den 1 juli 2007 uppfyller tidigare krav på grundläggande behörighet, dvs.minst 180 högskolepoäng eller motsvarande, har grundläggande behörighet fram till utgången av 2015. Urval bland de behöriga sökande baseras på: skriftlig ansökan inklusive styrkt meritförteckning; examensarbete; personliga referenser; tillräckliga kunskaper i engelska samt en intervju. Läs mer om utbildningen och dess finansiering i Doktorandhandboken Läs mer om SLU:s forskarutbildning på www.slu.se/PhD Ansökan görs på denna ANSÖKNINGSBLANKETT Vill du veta mer? Swedish University of Agricultural Scienses Department of Food Science in Ultuna 1 PhD student in the research education subject: Food Science New starch structures and their usefulness in production of novel materials Fullständig annons (for a complete advt) personal.slu.se/jobb

Sammanfattning

Liknande jobb


22 november 2024

Tillståndsspecialist

Tillståndsspecialist

21 november 2024

Naturvårdsspecialist

Naturvårdsspecialist

21 november 2024