OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Verksamhetsbeskrivning
Måltidskunskap/Culianry Arts and Meal Science (CAMS) inrättades som forskarutbildningsämne 2002 vid, Örebro universitet. Ämnet är mångvetenskapligt och samarbeten med olika vetenskapliga ämnen är viktigt. I tidigare forskningsprojekt har kunskap om måltiden studerats i samarbete med bl.a. ämnen som etnologi, folkhälsovetenskap, näringslära, medicin och sensorik.
Vid Restaurang- och hotellhögskolan, har begreppet kunskap istället för vetenskap medvetet valts, eftersom det tydligare uttrycker en förening av kunskapsformerna vetenskap, hantverk/yrkeskunskap och estetisk gestaltning i både grund- och forskarutbildning. I kandidatutbildningen för huvudområdet måltidskunskap och värdskap studeras även måltiden utifrån fem aspekter; rummet, mötet, produkten, styrsystemet och stämningen. De är utgångspunkten även när vi formulerar våra forskningsprojekt.
DOKTORAND I MÅLTIDSKUNSKAP vid Restaurang- och hotellhögskolan, Grythytte akademi
I denna tjänst inriktas den egna forskarutbildningen mot föreningen av kunskapsformerna vetenskap, hantverk och estetisk gestaltning vad beträffar måltider och måltidsupplevelser. Projekt där mat och dryck i kombination studeras är av intresse.
Antagningen avser utbildning på forskarnivå som avslutas med doktorsexamen. Utbildningen omfattar 240 högskolepoäng (160 poäng enligt tidigare poängsystem), vilket motsvarar fyra års studier på heltid.
Till utbildningsplatsen är knuten en heltidsanställning som doktorand. Den som är anställd som doktorand skall främst ägna sig åt sin egen forskarutbildning.
I anställningen ingår också undervisning inom grundutbildningen och administration med högst 20 procent av heltid, som i så fall läggs till den fyraåriga utbildningstiden.
Mer information finns på www.oru.se/platsannonser samt på
Restaurang- och hotellhögskolan, Grythytte akademi vid Örebro universitet
Utbildning/Erfarenhet
För att bli antagen till utbildning på forskarnivå krävs att den sökande har grundläggande behörighet och särskild behörighet samt bedöms ha sådan förmåga i överigt som behövs för att tillgodogöra sig utbildningen.
Urval bland behöriga sökande skall göras med hänsyn till deras förmåga att tillgodogöra sig utbildningen på forskarnivå och sker utifrån universitetets urvalsföreskrifter, se bilaga 2 till den allmänna studieplanen för ämnet.
Förmågan att klara utbildningen bedöms bl.a. utifrån självständiga arbeten under grundutbildningen samt skrifter och publikationer i övrigt som utvisar den sökandes förmåga till självständigt arbete av forskningskaraktär, övriga meriter samt utifrån yrkesverksamhet.
Hänsyn tas också till dokumenterad samarbetsförmåga. Den sökande skall ha de kunskaper i svenska och engelska som behövs för att klara forskarutbildningen.
Mer info om antagning, behörighet och utbildningsplan; och anställningen finner du på
www.oru.se/platsannonser samt på
Restaurang- och hotellhögskolan, Grythytte akademi vid Örebro universitet
Övrigt om Ansökan
Ansökan/anmälan görs på särskild blankett, som också innehåller en instruktion för vad som skall bifogas. En ansökan om antagning till forskarutbildningen gäller också som ansökan om anställning som doktorand.
Din ansökan märkt med ref nr CFP 219/2008, skall vara oss tillhanda senast den 21 januari
2009. Bifoga de handlingar som du åberopar enligt vad som framgår av anmälningsblanketten. Ansökan insändes till Örebro universitet, Registrator, 701 82 Örebro.