OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Nu söker vi en doktorand i måltidskunskap inom projektet: Outdoor recreation, hospitality, and rural development: From Covid 19 to sustainable futures.
Doktorandtjänsten är inom projektet: Outdoor recreation, hospitality, and rural development: From Covid 19 to sustainable futures. Syftet med projektet är att undersöka hur det svenska samhällets ökade intresse för friluftsliv under Covid-19 kan bevaras och utvecklas för att bidra till en resilient landsbygdsutveckling. Specifikt kommer att projektet analysera, med ett särskilt fokus på livsmedel och måltider, hur de kombinerade erfarenheterna av friluftsliv och besöksnäring under pandemin kan bidra till hållbara omställningar inom besöksnäringen på landsbygden. Som doktorand kommer du att ingå i forskningsmiljön MEAL – Food and Meals in Everyday Life och en doktorandgrupp i måltidskunskap. Läs mer på https://www.hkr.se/forskning/forskningsmiljoer/meal---food-and-meals-in-everyday-life/
Du blir en del av fakulteten för naturvetenskap där vi bedriver utbildning och forskning inom flera ämnen som exempelvis biologi, biomedicinsk laboratorievetenskap, miljöteknik, landskapsvetenskap, datavetenskap och mat- och måltidsvetenskap. För att ta del av högskolans forskning se http://www.hkr.se/forskning
Arbetsuppgifter
Som doktorand deltar du i det aktuella forskningsprojektets övergripande aktiviteter, men arbetar även självständigt med ditt eget avhandlingsarbete, samt genomgår obligatoriska och valbara kurser. Arbetet omfattar forskning baserad på mixed methods. I arbetsuppgifterna ingår även muntlig och skriftlig vetenskaplig kommunikation av forskningsresultat. Doktorandtjänsten består till stor del av datainsamling och analys samt publicering av vetenskapliga artiklar.
Du kommer att vara anställd och ha din arbetsplats vid Högskolan Kristianstad, men blir antagen till forskarutbildning i Måltidskunskap vid Örebro universitet. Som doktorand ingår du i en seminariegrupp med andra doktorander. De obligatoriska och valbara kurserna ges både vid Örebro universitet och andra universitet. Tjänsten är ett samarbete mellan Högskolan Kristianstad och Örebro Universitet och tjänsten kräver viss närvaro vid Örebro universitet.
Det finns möjlighet att forskarutbildningen omfattar institutionstjänstgöring, det vill säga undervisning och administration, dock maximalt 20 procent av heltid.
Behörighet och kvalifikationer
Behörig att antas till utbildning på forskarnivå är du som uppfyller villkor för grundläggande och särskild behörighet och som i övrigt har nödvändig förmåga att fullfölja utbildningen. (När en doktorand ska anställas ska avseende fästas vid förmågan att tillgodogöra sig utbildningen på forskarnivå (HF kap 5, § 5).)
Du har grundläggande behörighet genom avlagd examen på avancerad nivå, eller slutförda kursfordringar om minst 240 högskolepoäng varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper (HF, 7 kap. 39§). Särskild behörighet för att bli antagen till utbildning på forskarnivå i måltidskunskap har den som har magisterexamen i måltidskunskap eller ett annat huvudområde med hög relevans för det aktuella vetenskapliga fältet, eller på annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper (HF, 7 kap. 40§).
Utöver den allmänna och särskilda behörigheten kommer en bedömning av den sökandes förmåga att tillgodogöra sig utbildningen att ha stor vikt. Vid Högskolan Kristianstad tillämpas följande bedömningsgrunder: tidigare studieresultat, kvaliteten i tidigare självständiga arbeten, motivation och förväntningar på forskarutbildningen, teoretisk medvetenhet, förmåga att tillägna sig handledning, förmåga till självständighet samt språklig och analytisk förmåga.
Tidigare erfarenhet av att arbeta i forsknings- och utvecklingsprojekt är meriterande och då specifikt mat, hälsa och friluftsliv. Även erfarenhet av enkätmetoder och statistisk utvärdering är meriterande. Du är bra på att interagera med olika grupper, har datorvana och god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. Du samarbetar och kommunicerar bra med andra på ett lyhört och smidigt sätt. I ditt arbete är du strukturerad, självgående, har helhetssyn och arbetar utifrån mål och resultat. Jobbet kräver att du har en problemlösande och numerisk analytisk förmåga.
Övrigt
Som doktorand får du en tidsbegränsad anställning som omfattar två års heltidsstudier som regleras av HF kap 5, §§ 3 a, 7. En ny anställning som doktorand gäller för högst ett år. Anställningen kan därefter förlängas med ytterligare ett år. Anställningen avser forskarstudier som avslutas med licentiatexamen som omfattar 120 högskolepoäng. I de fall institutionstjänstgöring förekommer ska forskarutbildningen förlängas i motsvarande omfattning.
Tillträde är 2022-08-01 eller enligt överenskommelse. Tjänsten är på heltid eller annan tjänstgöringsgrad enligt överenskommelse. Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1993:100, kap 5.
Har du frågor om jobbet kontakta gärna:
om projektet: Thomas Beery, biträdande professor i miljödidaktik, 044-250 34 26
om anställningen: Karin Wendin, professor i mat och måltidsvetenskap, 044-250 3828
Ansökan
Ansökan ska innehålla:
- CV/Meritförteckning
- En beskrivning av dina motiv för att söka en doktorandtjänst inom ramen för forskningsprojektet och vilka förväntningar du har på forskarutbildningen inom såväl ämnes- som forskningsområde (högst 2 sidor, 12 punkter, 1,5 radavstånd)
- Bifoga de viktigaste av de arbeten (magister/masteruppsats, rapporter, vetenskapliga artiklar etc) som du genomfört.
Sista ansökningsdag är 2022-07-17.
Kontaktpersoner på detta företaget
Anders Håkansson, Saco/Sulf
044-20 30 58
Odd Skyllberg, OFR/S, Lärarförbundet
044-13 48 88
Marie Lindblom, OFR/S, ST
044-20 32 02
Thomas Achen, förvaltningschef
044-20 30 11
Carina Andersson, personalstrateg
044-20 30 28
Torben Olsson, avdelningschef och affärsutvecklare
044-20 80 07
Matts Behrens, IT-chef
044-20 30 61
Anders Håkansson, Saco-S
044-20 30 58
Ingvar Holm, avdelningschef
044-20 34 01
Annica Göth, chef Avdelningen för studentservice
044-20 85 02