OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med drygt 28 000 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på äldreboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?
Vill du ha ett roligt och utvecklande jobb med mat och människor?
Service- och teknikförvaltningen genomför varje dag samhällsviktigt arbete som att producera och leverera måltider, utföra lokalvård, leverera vatten och rena avlopp. Sköta gator, parker, fastigheter och avfallshantering. Förvaltningen har även en projektenhet och en administrativ avdelning. Totalt består förvaltningen av ca 250 medarbetare.
Du tillhör måltids- och lokalvårdsavdelningen inom service och teknikförvaltningen. Tillsammans utför avdelningens ca 160 medarbetare måltidsservice och lokalvård. Du är direkt underställd måltids- och lokalvårdschef. Du kommer att ingå i avdelningens ledningsgrupp som består av måltids-och lokalvårdschef, sex driftchefer och en måltids- och lokalvårdsutvecklare.
Vårt fokus är hållbarhet och 2020 kom vi på 4:e plats i Skolmats-SM som enda östgötska deltagare med klimatsmarta rätter med närproducerade livsmedel. 2022 har vi fått Hagdahls-priset för östergötlands bästa skolmat. Vi står inför spännande utmaningar där vi kommer att få fler kök i och med planerade nybyggnationer. Inom lokalvården är vi i framkant med klimatsmart städning av lokaler med vatten, nya städmaskiner och utbildning av alla medarbetare i Städakademin.
ARBETSUPPGIFTER
Du ansvarar för ett av verksamhetsområde bestående av sex kök i förskolor och grundskolor i Skänninge och Väderstad med 20 lokalvårdsobjekt med cirka 25 medarbetare. Din arbetsdag kommer att vara fylld med arbetsuppgifter som huvudsakligen består i att leda och fördela arbetet i den dagliga driften i ditt område samt kundkontakter. Du planerar och genomför ditt områdes aktiviteter men även övergripande uppdrag kan förekomma där du representerar hela avdelningen som till exempel inköp av livsmedel enligt lagen om offentlig upphandling (LOU), samordnare av utbildning för att kompetensutveckla medarbetare.
Tillsammans med övriga kollegor i ledningsgruppen förväntas du driva och utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Du har övergripande ansvar för personal, budget och ekonomi inom ditt område. Du ansvarar för att gällande lagar, riktlinjer samt ekonomiska mål följs i ditt område.
KVALIFIKATIONER
Du har gymnasieutbildning med inriktning restaurang/storkök eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet från köksarbete, utbildning/erfarenhet inom lokalvård och utbildning i ledarskap.
Du har erfarenhet av arbetsledning och gärna haft personal, budget och verksamhetsansvar.
För oss är det viktigt att du har ett stort intresse för hållbara måltider till barn i förskola och elever i grundskola.
Vi förutsätter att du har god datavana.
Som person är du trygg, stabil och har god självkännedom. Verksamheten kräver att du har ett gott samarbete med dina medarbetare och chefskollegor. Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.
Du gillar att självständigt driva ditt arbete och har lätt för att ta initiativ till nya aktiviteter och uppnå resultat. Du trivs med att ha många uppgifter igång samtidigt, är flexibel, stresstålig och har förmåga att hålla struktur med att prioritera arbetet på ett effektivt sätt.
Vi erbjuder dig ett generöst friskvårdsbidrag, utbildning i växtbaserad matlagning och utbildning i Städakademin.
Välkommen med din ansökan!
Kontaktpersoner på detta företaget
kostekonom Kim Classon
0142-85796
köksansvarig Eva Pantzar
0142-85805
enhetschef Marie-Louise Nydahl
0142-858 77
köksansvarig Helén Borger
0142-85204
Driftchef VA-verket Leif Andersson
0142-366122
VA/Avfallschef Kaj Bjelkås
0142-850 16
Unik Resurs i Sverige AB Örjan Högberg
0700-90 14 12
enhetschef Kerstin Söderberg
0142-853 83
enheteschef Marie-Louise Nydahl
0142-858 77
köksansvarig Bokens kök Helén Borger
0142-852 04