OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Best Western Plus Västerviks Stadshotell är ett prisbelönt, fyrstjärnigt fullservicehotell med 101 rum, en stor konferens- och festverksamhet, spaavdelning samt en omfattande restaurangverksamhet. Vi är ett offensivt företag med en stark ledningsgrupp och ett riktigt bra och professionellt team av medarbetare. Vår restaurangverksamhet har flera olika ben: Konferens, fest, catering, events, dryckesprovningar och så restaurang Gustawas Kök & Bar, som snabbt har blivit mycket omtyckt tack vare vårt spännande matkoncept, den personliga servicen, våra dryckeskunskaper och en riktigt härlig miljö med tillhörande story. Vi är Västerviks enda svanenmärkta hotell, restaurang och konferens och vi har självklart kollektivavtal.
Vi bygger nu ett nytt serviceteam och söker en restaurangchef som kan ta ett övergripande operativt och till viss del strategiskt ansvar över restaurangverksamheten. Du är rätt person om du tycker om att ta ansvar, har ett gott värdskap, är en god ledare och vill bidra till en glädjefylld miljö som ger energi åt både kollegor och gäster.
Dina arbetsuppgifter
Du har ett operativt ansvar för restaurangverksamheten, vilket innebär att du ser till att allt fungerar på bästa sätt och att du finns på plats när det behövs. Personalansvar med schemaläggning för servis och frukost. Ansvar för planering, inköp, inventering, samt att verksamheten följer de lagar och föreskrifter som gäller för restaurangdrift och hantering av mat och alkohol. Arbetet sker i nära samarbete med kökschefen och våra övriga ledare. Du har även en HR/ekonom till din hjälp.
Din profil
Du arbetar alltid mot våra gemensamma mål och är rak och tydlig i ditt ledarskap. Du skapar förutsättningar, är entusiasmerande, drivande och kvalitetsfokuserad. Du har en utvecklad känsla för service och ser till att gästen är i fokus samt skapar ett bra samarbete med övriga avdelningar på hotellet. Du tycker om att arbeta som ledare och är pedagogisk och van vid att ge medarbetarna verktyg för att kunna göra ett riktigt bra jobb.
Du är kostnadsmedveten, driver merförsäljning och är van vid att sälja in din produkt. Du är också duktigt på personalplanering och timoptimering för att kunna ge den bästa servicen och bästa resultatet.
Du är en del av driftsgruppen och har förmågan att se hela hotellets behov och vara ett föredöme för hotellets medarbetare. Du är flexibel, fördelar din arbetstid på bästa sätt, ser till verksamhetens behov och är medveten om att detta innebär arbetstid under morgon/kväll/helg.
Erfarenhet
Vi ser att du har ett fint hantverkskunnande inom restaurang och flera års erfarenhet som servitör/servitris alt. hovmästare. Du har även viss tidigare erfarenhet från arbete som restaurangchef med personalansvar och gärna en formell utbildning. Du har vana att hantera större beställningar, fester och grupper. Du har erfarenhet från arbetsledning och är van vid att arbeta i digitala miljöer. Sommelierutbildning är meriterande.