OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Elite Hotel Academia i Uppsala söker kökschef!
Elite Hotel Academia är Uppsala citys största hotell med 198 rum, 10 konferens- och eventlokaler och 3 restauranger, varav 1 drivs av en extern arrangör.
Som kökschef på Elite Hotel Academia är du ytterst ansvarig för köksverksamheten och du är en del av hotellets ledningsgrupp. För att lyckas i denna roll behöver du vara en trygg och erfaren ledare. En ledare som har en förmåga att få med sig gruppen, involvera sina medarbetare, utveckla dem, delegera och skapa en trivsam arbetsmiljö för det fantastiska gäng vi har på plats. Då verksamheten är stor och innefattar många delar är det helt avgörande att du är en god kommunikatör och visar vägen framåt. Noggrannhet, framförhållning och att ha en bra organisation med tydliga rutiner kommer leda till din framgång. Känner du igen dig i detta, sök redan idag och var med på vår resa framåt!
Kökschefen med team är nyckelpersoner i vår verksamhet. Kökschefen är ansvarig för att levererar mat till våra 2 restauranger The Bishops Arms som består av A´la Carte samt Restaurang Nobel som hanterar frukost, konferensfika, lunch, middagar, event, catering och personalmat.
Det är en stor roll att fylla och det är därmed fördelaktigt att du har tidigare erfarenhet och förstår stordrift. Du har en bred erfarenhet som kökchef där du arbetat med samtliga benämnda delar. Elite Hotel Academia är ett 4 stjärnigt hotell och det är den klassen som förväntas i våra leveranser på frukost, konferensfika, luncher, middagar och Ala carte.
På Elite Hotels tror vi på frihet under ansvar, du kommer som kökschef få friheten att vara med och forma, påverka och bidra till kökets- och restaurangernas utveckling. Du arbetar nära våra 2 restaurangchefer, rapporterar direkt till hotelldirektören och har ett starkt kökschefteam inom kedjan som finns som stöd.
Mer om rollen:
· Daglig kontroll på mail, vad vi har på böckerna för att kunna planera din verksamhet, beställningar, fakturor. Månadsbokslut och inventering.
· Schemaläggning, effektiv och kvalitativ bemanning för högsta serviceleverans och daglig uppföljning i bemanningssystemet Timeplan.
· Arbeta mot budgetmålen och nyckeltalen (effektivitet med timmar och kostnader) och prognostisera löpande hur verksamheten ligger till.
· Upprätta rutiner för de olika delarna inom köket och disken.
· Skapa menyer för A´la carte och konferens, komma med kreativa idéer för att öka intäkter och sänka kostnader.
· Beställningar och kontroll på eget lager.
· Lokalernas miljö och hygien, skapa trivselfaktor och gör dem användarvänliga. Högt fokus
· Rekrytering, utveckling av befintlig personal och arbetsmiljö.
Vi erbjuder:
· Ett härligt team som redan är på plats när du börjar, vi har både kockar och diskare, vi saknar dig som kan utveckla och strukturera upp köket, sätta rutiner och skapa en vinnarkultur.
· Kollektivavtal
· Friskvård
· Tjänstepension
· Rabatterade priser på Elite Hotels
· Frihet under ansvar
· Möjligheten att vara med på resan på Uppsalas nyaste och största hotell
· Utveckling och utbildningar