OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Välkommen till oss på Norlandia Förskolor Snilleblixten!
Vi är en förskoleverksamhet som satsar på god pedagogisk kvalitet och bra mat. Vår verksamhet genomsyras av ett helhetstänk där vi vill skapa hållbara barn där kropp, knopp och hållbarhet skapar en helhet. Här är köket du vill arbeta i om du vill arbeta självständigt och samtidigt brinner för att erbjuda våra gäster, barn kollegor och vårdnadshavare, det allra bästa.
Hur är det att arbeta på just Snilleblixten?
Det är ett gäng med en stor dos glädje, engagemang och höga ambitioner. Våra viktigaste personer är barnen och vi är här för att skapa en meningsfull dag för just dom. Det är viktigt att du bemöter dom med nyfikenhet, glädje och vänlighet.
Dina närmsta kollegor är pedagogerna i huset. Tillsammans ansvarar ni för att utveckla arbetet kring måltidspedagogik både ioch utanför matsalen. Du har dessutom nära kockkollegor både i Halmstad och Laholm samt fler utspridda i olika delar av landet.
Förskolan har plats för 105 barn och ca 20 medarbetare. Vår restaurang består av kök samt matsal. Här äter alla medarbetare pedagogiska måltider, de yngsta barnen äter lunch och de äldre alla mål i matsalen.
Om Norlandia Förskolor
Vi är ett familjeägt företag som driver ett 100-tal förskolor från Dalarna i norr till Skåne i söder. Genom våra koncept satsar vi på bra mat, hälsa och hållbarhet där vår målsättning är att skapa nya upptäckter - varje dag.
Kosten är en stor del av Norlandia Förskolors identitet där vi arbetar genom vårt konceptet Mat med Smak. All mat lagas på plats med bra råvaror och hela restaurangkedjan är KRAVmärkt. Vi har genom åren haft flertalet nomineringar i den gastronomiska tävlingen för offentliga kök White Guide Junior
Vi vill skapa livslånga positiva matupplevelser hos barnen på våra förskolor och väcka deras nyfikenhet kring spännande smaker. Det gör vi genom att arbeta med måltidspedagogik, minikockar i köket samt utmanar barnen när det gäller menyval och smaksättning. Vårt kulinariska råd tar fram varierade och näringsberäknade menyer som varje kök följer.
Vi erbjuder våra familjer olika tjänster för att förenkla deras vardag. För dig som kock innebär det att erbjuda köp av måtlåda (planerade eller svinnsmarta) samt möjlighet tilltillfälliga helgmenyer där du som kock får möjlighet att utmana och utveckla dina gastronomiska kunskaper i köket.
Personliga egenskaper du behöver för att trivas hos oss:
Du är driven, positiv och visar arbetsglädje!
Du har ett tillåtande förhållningssätt och bemöter alla utifrån förskolans samt Norlandias värdegrund.
Du möter alla med ett leende och vänlighet.
Du är lösningsfokuserad som arbetar med höga ambitioner.
Du är trygg och tar ansvar över ditt arbete och har god samarbetsförmåga med barn, kollegor och ledning.
Du kan arbeta självständigt, är handlingskraftig och är lyhörd samt anpassar dig efter barnens behov.
Vi erbjuder:
Arbetstid dagtid måndag-fredag(fåtal kvällsmöten/termin)
Nätverk av kockkollegor
Pedagogiska måltider
Närvarande rektor som närmsta chef samt engagerade måltidschefer.
Krav för anställning:
Vi vill att du har god kunskap i att laga mat från grunden samt erfarenhet av arbete i förskola.
Kunna tillaga frukost, lunch och mellanmål till alla barn och vuxna, samt specialkost för de som behöver.
God kunskap i planering samt erfarenhet av att följa budget.
All kommunikation och dokumentation sker på svenska och därför behövs det god kunskap i både tal och skrift i det svenska språket.
Gymnasial utbildning inom restaurang och storkök, eller likvärdig erfarenhet.
Utbildning inom egenkontroll och livsmedelshygien.
Vid arbete i förskola krävs utdrag ur belastningsregister giltigt för arbete i förskola.
Exempel på förekommande arbetsuppgifter
Planera och organisera arbetet så att arbetet anpassas utifrån barngruppens hålltider.
Tillagning och servering av förskolans samtliga måltider samt övriga i köket förekommande arbetsuppgifter såsom städning enligt städrutiner och diskning.
Bakning av matbröd och matlagning till familjetjänster.
Minikockar i köket
Delta i planering samt utveckling av vår pedagogiska verksamhet genom måltidspedagogik.
Planering och inköp av matvaror utifrån budget.
Övrig information
Anställningsform: Tillsvidare, med inledande provanställning 6 månader
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Arbetstid dagtid måndag-fredag (fåtal kvällsmöten/termin)
Tillträde: 2024-11-01 (eller enligt överenskommelse)
Vitillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.
Sista ansökningsdag 2024-08-31
Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta:
Rektor Emelie Tibell emelie.tibell@norlandia.com
Varmt välkommen med din ansökan!