OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Livsmedelsverket är den statliga centrala myndigheten för frågor som gäller livsmedel inklusive dricksvatten.Livsmedelsverket ska i konsumenternas intresse verka för säkra livsmedel av hög kvalitet, redlighet i livsmedelshanteringen och bra matvanor.På Livsmedelsverket i Uppsala arbetar ca 330 personer.Ytterligare ca 200 medarbetare återfinns på slakte rierna och gränskontrollerna runt om i landet.Livsmedelsverket har som mål att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla Se även www.slv.se
Livsmedelsverket söker
Enhetschef
till Mikrobiologiska enheten
vid Avdelningen för forskning och utveckling
Arbetsuppgifter
Du blir enhetschef vid Mikrobiologiska enheten som har cirka 30 medarbetare.Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att leda, planera och följa upp verksamheten, du har personalansvar och ekonomiskt ansvar och du ingår i avdelningens ledningsgrupp.
Kvalifikationer
På Livsmedelsverket förutsätts att du som chef kan kombinera din specialistkunskap med ledarskap på ett bra sätt, stor vikt läggs vid dina ledaregenskaper.Av våra ledare förväntar vi oss resultat, mod och tydlighet i ledarskapet, att de utvecklar och motiverar medarbetarna, främjar en öppen kommunikation, verkar för en helhetssyn, formulerar mål och tar initiativ och driver verksamhetsutveckling.Du har akademisk examen inom relevant ämnesområde.Kunskap och erfarenhet från laboratorieverksamhet, samt erfarenheter att leda förändringsarbete är meriterande.
Upplysningar
Ansökan
Mikrobiologiska enheten riskvärderar mikrobiologiska faror i livsmedel.Detta inkluderar mikrobiologiska analyser och utveckling av analysmetodik.Enheten är nationellt referens-laboratorium för ett flertal mikroorganismer i livsmedel och anordnar även kvalifikationsprovningar för externa livsmedel- och dricksvattenlaboratorier.Enheten deltar också i EU-samarbeten och internationella utvecklingsprojekt.