Enhetschef

Arbetsbeskrivning

Enhetschef till enheten för Risk- och nyttovärdering, avdelningen för Undersökning och vetenskapligt stöd


Arbetsuppgifter
Som Enhetschef för Risk- och nyttovärderingsenheten leder du en enhet bestående av drygt 40 medarbetare som arbetar med att utveckla metoder för och genomför risk- och nyttovärderingar inom områdena mikrobiologi, nutrition och toxikologi. Enheten arbetar också med matvaneundersökningar och beräknar hur mycket vi äter av olika livsmedel för att kunna göra intagsberäkningar av näringsämnen, potentiellt skadliga ämnen och mikroorganismer.
Enheten ansvarar även för Livsmedelsverkets bibliotek.
I rollen som Enhetschef ansvarar du för utveckling inom enhetens ansvarsområde, kompetensförsörjning, bemanning, budget, verksamhetsplanering och uppföljning av din enhet. Du ansvar även för arbetsmiljön för din enhet. Till din hjälp har du fyra gruppledare. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp tillsammans med tre andra enhetschefer och avdelningschefen.

Kvalifikationer
Vi vill att du har en akademisk examen inom det naturvetenskapliga området, t.ex. inom området för nutrition, kemi eller mikrobiologi. Är du disputerad inom det naturvetenskapliga området och/eller har erfarenhet av arbete inom risk- och nyttovärderingsområdet är detta meriterande. Vi söker dig som har ett stort intresse för att leda människor och med en gedigen erfarenhet, gärna mer än fyra års erfarenhet som chef. Du har goda datakunskaper tillsammans med en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi söker dig som är duktig på att leda och ta beslut. Du är en drivande person som är van att leda förändringsarbete och har ett stort intresse för utvecklingsarbete. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och drivs av att få dina medarbetare att växa. Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet.

Upplysningar
För ytterligare upplysningar är du välkommen att ringa enhetschef Irene Mattisson. Fackliga företrädare är Lilianne Abrahamsson, SACO och Annelie Widenfalk, ST. Samtliga nås på 018-17 55 00. Vi tillämpar provanställning.

Ansökan
Välkommen med din ansökan, märkt med dnr 1767/2014 via e-post: livsmedelsverket@slv.se eller till adress: Livsmedelsverket, Box 622, 751 26 Uppsala. Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då intervjuer sker fortlöpande. Sista ansökningsdag är den 8:e juni 2014.


Livsmedelsverket är den statliga centrala myndigheten för frågor som gäller livsmedel inklusive dricksvatten. Livsmedelsverket ska i konsumenternas intresse verka för säkra livsmedel, redlighet i livsmedelshanteringen och bra matvanor. På Livsmedelsverket arbetar 530 personer. Livsmedelsverket har som mål att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Se även www.livsmedelsverket.se

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Livsmedelsverket UPPSALA
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Publicerat: 26 maj 2014

Besöksadress

Hamnesplanaden
None

Postadress

Box 622
UPPSALA, 75126

Liknande jobb


22 november 2024

21 november 2024

20 november 2024

Enhetschefer till Region väst med placering i Göteborg och Mölndal

Enhetschefer till Region väst med placering i Göteborg och Mölndal

20 november 2024