Enhetschef Kostenheten

Arbetsbeskrivning

Hudiksvalls kommuns kostenhet erbjuder god, nyttig och vällagad mat. Med stort engagemang, kompetens och vänligt bemötande har vi matgästernas behov i fokus.
Vi ansvarar för måltiderna till förskolor, grundskolor, gymnasieskola, vård- och omsorgsboenden samt matlådor i hemmet. Sammanlagt är vi ca 120 medarbetare och vi tillagar och serverar ca 10 000 måltider per dag. Vi strävar efter att tillaga så mycket som möjligt från grunden samt kontinuerligt öka andelen ekologiska och närproducerade livsmedel i verksamheten.
Vill du vara ett team med oss för att utveckla de värdefulla och hållbara måltiderna i Hudiksvalls kommun?
Vi söker nu en engagerad enhetschef till vår kostverksamhet.


ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef kommer du att ansvara för ett av tre kostområden som idag innefattar äldreomsorgens måltider samt en högstadieskola. Du arbetar tillsammans med två enhetschefer, två samordnare, verksamhetschef och en administratör som tillsammans utgör Kostenhetens ledningsgrupp och du ansvarar för köksansvariga, kockar och måltidspersonal. Det är ca 35 medarbetare fördelade i 7 tillagningskök. I ditt uppdrag har du en samordnare och köksansvariga på varje enhet som stöd i det vardagliga arbetet. Dessutom finns det tillgång till centralt stöd inom ekonomi-, kommunikation-, personal- och IT-frågor.

Tillsammans med kostenhetens ledningsgrupp och medarbetarna utvecklar du måltidsverksamheten utifrån uppsatta mål. Kvalitén på måltiden ska hålla samma höga klass som idag. Menyplanering med hänsyn till kund, kvalitet och hållbarhet utifrån nationella riktlinjer är en del i uppdraget och näringsberäkningar utförs i kostdataprogrammet Matilda.

I ditt arbete bidrar du till att dina medarbetare ges bibehållen möjlighet till kreativitet, professionalism och arbetsglädje i arbetet där medarbetarnas kompetens tas tillvara och kan skapa självständiga team.

Du har ett sammanhållet ansvar för verksamhet, ekonomi, personal och arbetar hälsofrämjande och systematiskt med arbetsmiljö- och likabehandlingsfrågor. Du ser till att lagstiftningar samt olika beslut och riktlinjer efterlevs. Olika samarbetsforum är en viktig del i arbetet för att hela måltidskedjan ska fungera.


KVALIFIKATIONER
Som enhetschef hos oss är det viktigt att ha förmågan att driva utvecklingsarbete och vara coachande för dina medarbetare och kunna inspirera andra för att vi ska nå våra högt ställda mål.
Du är tillitsfull och har teamkänsla och det är naturligt för dig att samarbeta.

Du är lyhörd för våra kunders behov. Du har ett genuint intresse för mat, måltidsupplevelser och ledarskap. Du är kvalitetsmedveten och har kunskap om måltidens betydelse för hälsan samt kunskap/erfarenhet av måltidsproduktion i storkök, special koster och egenkontroll. Det är önskvärt om du har erfarenhet av bra måltider inom äldreomsorgen.

Du har utbildning motsvarande kostekonom/kostvetare eller annan relevant högskoleutbildning eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Du ska ha goda kunskaper i ekonomi och mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift, då arbetet är kommunikativt och innehåller kontakter med såväl medarbetare, ledning och kunder. Körkort behövs, då köken är fördelade över hela kommunen.

Det är meriterande om du har erfarenhet av ledarskap och arbete med personal- och ekonomiansvar inom området, samt om du har erfarenhet av arbete i kostdatasystem.

Vi kommer att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Mitt i Sverige, vid den vackra hälsingekusten, ligger Hudiksvalls kommun - eller kanske mer känt som Glada Hudik. Här lever 37 600 glada hudikbor, och mer än hälften av oss bor på landsbygden.

I Hudiksvalls kommun är avstånden korta till det mesta man vill göra och det man behöver, och du får tid över till det som är viktigt i livet. Här finns närhet till kontrastrika miljöer, ett aktivt föreningsliv och ett näringsliv med stor handlingskraft - många världsledande företag har sitt säte i vår kommun.

Hudiksvalls kommun är den största arbetsgivaren i kommunen. Tillsammans är vi 3 800 medarbetare inom 300 olika yrken som varje dag jobbar för att skapa värde för dem vi är till för - våra kommuninvånare. Det är ett stort och viktigt uppdrag som ska genomsyras av trygghet, öppenhet, delaktighet och jämlikhet. På så sätt hjälps vi åt att bygga ett samhälle där alla människor är lika mycket värda.

Läs mer om vad vi som arbetsgivare kan erbjuda dig: www.hudiksvall.se/jobbahososs

I och med att du ansöker om denna tjänst lämnar du också ditt samtycke till att Hudiksvalls kommun behandlar dina uppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter: https://www.hudiksvall.se/Ovrigt/Om-personuppgifter.html

Observera att vi endast tar emot ansökningar via www.offentligajobb.se.

Kontaktpersoner på detta företaget

Administrativ assistent Ulrika Modin
0650-55 64 87
Enhetschef Karin Risberg
0650-556690
Enhetschef Erik Samuelsson
0650-19266
Enhetschef Birgitta Vestlund-Bergqvist

Verksamhetschef Kostenheten Katarina Niemi
0650 - 19043
Verksamhetschef Katarina Niemi
070-2985680
Dietist Barbro Karelius
0650-556482
Enhetschef Karin Johansson
0650-556691
Samordnare Marita Tayeb

Maria Udenius Enhetschef
0650-192 66

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Hudiksvalls kommun Kostservice
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 19 mars 2021
  • Ansök senast: 8 april 2021

Besöksadress

82480 Hudiksvall
None

Postadress

Trädgårdsgatan 4
HUDIKSVALL, 82480

Liknande jobb


Kiruna kommun söker Kostchef

Kiruna kommun söker Kostchef

28 augusti 2023

Måltidschef

24 augusti 2023

Kostchef

16 augusti 2023

Vegan och vegetarisk kock sökes

4 augusti 2023