OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Strax norr om Göteborg längs Göta älv ligger Ale kommun med en befolkning som ökar mest i regionen. Vi växer med 200 bostäder om året. Frågar du våra nya Alebor är goda kommunikationsmöjligheter, skog och vatten i vacker natur några anledningar. Kalla det gärna livskvalitet.
I kommunen är vi cirka 2 300 anställda som ger Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du möta Alebornas förväntningar med oss?
Kostverksamheten ingår i sektor internservice tillsammans med fastighet och stab. Sektor internservice mission är att försörja kommunens verksamheter med kompetent och resurseffektiv service genom ett gott bemötande som skapar trygghet och goda relationer.
På verksamhet kost ser vi måltiderna som en viktig del av barnen/elevernas och brukarnas dag. Genom vårt arbete ser vi till att kommunens boende, skolor och förskolor får avnjuta goda och näringsriktiga måltider. I Ale arbetar vi med ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet. Sammanlagt består verksamhet kost av ett 90-tal medarbetare och 40-tal kök.
ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef för kostverksamheten har du ansvar för ett flertal medarbetare och kök. Med ett tydligt, tryggt och modigt ledarskap leder och driver du verksamheten framåt. Du ansvarar för att måltiderna är av god kvalitet och arbetar aktivt för hållbar produktion och konsumtion. Ansvar för den dagliga driften, arbetsmiljö, ekonomi och egenkontroll ingår i det dagliga arbetet.
Du ingår i ledningsgrupp och ansvarar för kök runt om i kommunen. Tillsammans med chefskollegor och medarbetarna utvecklar du kostverksamheten så att den lever upp till Alebornas och de kommunala verksamheternas behov nu och i framtiden. Du kommer att driva och utveckla kostfrågor utifrån gällande mål, lagar, förordningar, riktlinjer och rutiner.
KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en ledarskapsutbildning. Önskvärt är kostekonomutbildning eller likvärdig utbildning. Erfarenhet av arbete som ledare eller chef är ett krav. Du är van att arbeta med HACCP och vana från kostdataprogram är meriterande. B-körkort är ett krav för denna tjänst.
Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss så till detta uppdrag söker vi en engagerad ledare som har ett stort hjärta för matlagning samt förmåga att utveckla verksamhet och medarbetare. Stor vikt läggs vid att du kan samarbeta bra med övriga i ledningsgruppen och driva kostverksamheten framåt. Du motiveras av att utveckla verksamheten tillsammans med övriga medarbetare, hålla budget och de uppsatta målen. Eftersom arbetet innebär mycket kontakt med olika människor är det viktigt att du är lyhörd, kommunikativ och att du på ett engagerat sätt kan leda, inspirera och få fram det bästa hos andra. Du ska ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Vi ser att du har goda kunskaper om Livsmedelsverkets riktlinjer och rekommendationer samt inom specialkost. Ledarskap, servicekänsla, verksamhetsutveckling och samarbetsförmåga är egenskaper som vi lägger stor vikt vid.
ÖVRIGT
Månadslön. Individuell lönesättning.
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.
Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutande av rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Ale kommun.
Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden gått ut.
Kontaktpersoner på detta företaget
Vik enhetschef kost Teresa Sjöberg
Enhetschef kost Ann Zachau
Administratör/Vikariesamordnare Git Berggren
Enhetschef kost David Franson Sundelin
0303-33 02 38