OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.
Tekniska serviceförvaltningen genomför varje dag samhällsviktigt arbete som att sköta gator, parker, fastigheter och idrottsanläggningar, städa, laga mat, hämta sopor, leverera vatten och rena avlopp. Förvaltningens mål är att leverera rätt tjänst till rätt kvalité utifrån kundernas behov.
Måltidsverksamheten i Motala kommun består av 53 olika kök. Här lagas mat till förskolor, grundskolor, gymnasier, det mesta av äldreomsorgen och till regionen/lasarettet i Motala. Det arbetar ca 160 medarbetare inom Måltid.
I september är det invigning för kommunens nya måltidscentrum. Måltidscentrum blir ett robust kök som skapar trygghet för offentliga måltider inom Motala kommun, ett centrum för tillagning och utveckling av hållbara goda måltider.
Det finns en gemensam måltidspolicy i Motala kommun och vi arbetar för hållbarhet. Så mycket mat som möjligt lagas från grunden med bra råvaror där det är fokus på svenskt och närproducerat. Verksamheten arbetar aktivt med utveckling av hållbara goda måltider för att nå Agenda 2030 och de globala målen.
ARBETSUPPGIFTER
Du kommer i din roll som enhetschef ansvara för ett utav våra fem måltidsområden. Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp och förväntas att bidra till utvecklingsarbetet för att nå uppsatta mål.
Du har övergripande ansvar för personal, budget och ekonomisk uppföljning inom ditt måltidsområde. Du ansvarar för att våra resurser används på ett effektivt sätt. Du ansvarar även för att gällande lagar och riktlinjer följs på enheterna.
KVALIFIKATIONER
Du har kostekonomutbildning på högskolenivå, gymnasial utbildning med inriktning storhushåll/restaurang eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Du har aktuell erfarenhet från arbetsledande funktion och det är meriterande att du har haft personal-, budget- och verksamhetsansvar. Det är också meriterande om du har praktisk erfarenhet från köksarbete samt om du har kunskap om specialkost och egenkontrollarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av kostdatasystem samt system som används till uppföljning och upphandling.
Som chef skapar du tillit och trygghet hos medarbetarna genom att ha en god självkännedom och du har mod att hantera utmanande situationer. Du skapar engagerade och motiverade medarbetare genom att inspirera och uppmuntra till delaktighet och nyskapande. Du har förmågan att skapa en vision och tydliggöra målen för dina medarbetare.
Ett nära samarbete med dina medarbetare och chefskollegor är viktigt för dig, du samarbetar väl med andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska. Vi förutsätter att du har god datavana.
Du har lätt för att anpassa, utveckla och lära dig nytt efter förändrade krav, förutsättningar eller omständigheter. Du ser möjligheter i ändringar och kan också ändra ditt synsätt och förhållningsätt. Samtidigt är det självklart för dig att arbeta systematiskt med dina uppgifter samt planera för uppföljning och utvärdering av arbetet.
Välkommen med din ansökan!
ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.
Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.