Enhetschef Måltidsverksamheten

Arbetsbeskrivning

Vi är en växande kommun med ca 8 700 invånare, drygt 300 företag och mer än 1 miljon besökare årligen. Kommunikationerna är goda med pendlingsavstånd till Linnéuniversitetet i Växjö och Kalmar. I Lessebo kommun är det lätt att lära känna varandra. Det finns ett nära samarbete förvaltningar och politiker emellan.

I Lessebo kommun ser vi lite längre. Vi satsar på utvecklingsfrågor som stärker kommunen på både kort och lång sikt samt investerar för framtidens generationer. Tillsammans skapar vi en grön kommun som vi är stolta över och där vi värnar om varandras framtid. Vårt utvecklingsarbete med ”utvecklingsstrategi 2025” fortsätter där målsättningen är att Lessebo kommun gör en hållbar resa där vi är fler än 10.000 invånare 2025. Lessebo kommun ska vara en attraktiv och trygg plats att leva på, för alla invånare.


ARBETSUPPGIFTER
Lessebo kommuns måltidsorganisation består av ett 40-tal medarbetare på fyra orter. Inom ramen för verksamheten tillagas och serveras cirka 2000 portioner per dag, till omsorg, förskola och skola. Vi står nu inför en nystart och söker dig som vill vara med och bygga en ny ledningsorganisation och forma verksamheten framåt. Ledningsgruppen kommer att bestå av en måltidschef och två enhetschefer. En fantastisk möjlighet för dig som är intresserad av förändringsarbete och har ett stort engagemang för verksamhetsutveckling!

Vi söker en enhetschef, som kommer att ansvara för ett geografiskt område. Som enhetschef är du direkt underställd måltidschefen, och ingår i dennes ledningsgrupp. Du har personal- och budgetansvar för dina enheter och säkerställer god kvalitet och leverans. Du förutsätts arbeta nära måltidchefen för att samordna de olika köken, säkerställa enhetliga arbetssätt och driva gemensamma utvecklingsområden. Du kommer också att ha ansvar för kostdatasystemet Mashie. Detta innebär att göra matsedlar, skriva recept, arbeta med matsvinn med mera och driva utvecklingen av måltiderna framåt. Detta görs tillsammans med en matsedelsgrupp.

Exempel på arbetsuppgifter
• Personal- och budgetansvar för dina enheter
• Schemaläggning, personalplanering, vikarieanskaffning och rekrytering
• Ansvar för löpande receptur, produktions- och måltidsplanering i kostdatasystemet Mashie
• Administration i verksamhetssystem
• Ansvar för HACCP egenkontrollprogram
• Genomföra APT


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant utbildningsbakgrund. Du har antingen en administrativ inriktning såsom kostekonom/kostvetarexamen eller examen i mat- och måltidsvetenskap, eller en praktisk inriktning med lägst 3-årig kock-/kökschefsutbildning. Du har dokumenterad ledarskapserfarenhet och har tidigare haft en funktion med arbetsledning och personalhantering inom liknande arbetsområden.
Du har kännedom om och erfarenhet av offentlig måltidsverksamhet, storkök och/eller restaurangbranschen. Kunskaper inom verksamhetssystem såsom exempelvis Mashie eller Aivo är meriterande då du kommer att arbeta mycket i Mashie med matsedlar, recept, beställningsfunktioner mm. Du behärskar det svenska språket obehindrat, både i tal och skrift.
Som person är du strukturerad och trivs med administrativa arbetsuppgifter. Du har en god förmåga att se vad som krävs när det gäller service och bemötande, och vill gärna jobba tillsammans med dina medarbetare kring dessa frågor. Ditt ledarskap kännetecknas av närvaro, tydlighet och coachande förhållningssätt och du tvekar inte att ta personalansvar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du arbetar tillsammans med medarbetare i flera olika kök på olika orter, vilket innebär att B-körkort är ett krav.


ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner på detta företaget

Verksamhetschef Annika Sandgren
047812662
Förste kock Jesper Andersson
047812783
Arbetsmarknadschef Lars Hammar
0478-12677
Personalchef Jan-Peter Elf
0478-12525
Gunilla Arvidsson
0478-12555

Sammanfattning

Besöksadress

Storgatan 78 36050 Lessebo
None

Postadress

Box 13
Lessebo, 36050

Liknande jobb


Köks- och konferensansvarig

Köks- och konferensansvarig

1 november 2024

Köksmästare

10 oktober 2024

Handledare café

Handledare café

2 september 2024

Köksföreståndare till anstalten Mariefred

Köksföreståndare till anstalten Mariefred

30 augusti 2024