OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Är du en handlingskraftig och kreativ ledare med kunskaper inom restaurang, distribution och logistik? Har du också ett stort intresse för service och hållbarhet, då kanske du är vår nya enhetschef på Kost?
Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället- Och gör skillnad varje dag. På riktigt.
Arbetsuppgifter
Inom verksamhet Kost genomförs en organisationsförändring som innebär att vi söker en enhetschef som ska ansvara för Knutpunkten vilken distribuerar livsmedel och patientmat inom Region Västmanland och Region Uppsala. I rollen tillkommer även ansvar för catering och personalrestaurangen Höjdpunkten och här kommer du att ges möjlighet att arbeta kreativt och innovativt. Inledningsvis i uppdraget kommer merparten av arbetstiden ägnas åt att driva övergången till fleximatssystemet som ska införas i Region Uppsala under våren 2022.
I rollen som enhetschef Kost kommer du att ha ett nära samarbeta med enhetschefen för Sveaköket avseende utveckling av catering, livsmedelsdistribution, restaurang och övriga hållbarhets- och kostfrågor. Din närmaste chef är verksamhetschefen för Kost och du ingår i en kostledningsgrupp på fem personer. Som enhetschef ansvarar du för personal och ekonomi gällande medarbetare placerade i Västerås och i Uppsala vilket betyder att du finns på plats i Uppsala två dagar per vecka. Andra kontaktytor i rollen är samarbetsforum i Uppsala där du lägger grunden för god kontakt med våra kunder i syfte att erbjuda bästa möjliga service. Som enhetschef får du tillgång till regionens chefsutvecklingsprogram och får hos oss möjlighet att växa i ditt ledarskap. För att lyckas på bästa sätt i rollen finns till din hjälp även specialistkompetenser att tillgå inom bl.a ekonomi, kommunikation och HR.
Om arbetsplatsen
Enheten Kost är en samverkan kring mat mellan Region Västmanland och Region Uppsala. Varje vecka lagar vi cirka 20 000 portioner mat där huvuduppgiften är att leverera patientmat till sjukhusen i Västmanlands samt till Akademiska sjukhuset i Uppsala.
Vår vision är att leverera flexibla måltider för patientens bästa och vi har fått fler kvalitetspriser genom åren. I november 2018 införde vi Fleximatssystemet i Västerås som innebär möjligheter för våra patienter att välja maträtt och äta när de så önskar, en spännande utmaning som nu också ska införas i Uppsala under våren 2022. Som enhetschef på Kost kommer du att välkomnas av härliga och kompetenta medarbetare som brinner för kostverksamheten och ser fram emot en driftig chef som vill leda verksamheten vidare.
Kvalifikationer
Vi söker dig med en relevant akademisk utbildning för tjänsten, alternativt att du som söker har kunskaper från arbetslivet som kan bedömas likvärdigt av arbetsgivaren. Har du som söker en kulinarisk utbildning från exempelvis restaurang- eller hotellhögskola såsom Grythyttan ser vi det som meriterande för tjänsten. Även utbildning i logistik, distribution och ledarskap är en fördel. Ett krav i tjänsten är att du som söker har erfarenhet som chef eller ledare, gärna från privat sektor. Har du även tidigare arbetat med livsmedelsdistribution eller restaurangverksamhet är det ett stort plus. Du som söker behöver även goda kunskaper i svenska, i såväl tal som i skrift, samt grundläggande kunskaper i engelska språket.
Vi kommer lägga stor vikt vid de personliga kompetenserna och vi söker dig som är en handlingskraftig ledare med en positiv grundsyn. Vi vill att du som chef agerar utifrån ett helhetsperspektiv för verksamheten med att skapa effektiva arbetsflöden och att du förstår arbetsgången inom offentlig verksamhet. I ledarskapsförmåga söker vi dig som vill vara en närvarande och prestigelös chef och att du skapar engagemang hos medarbetare genom att initiera aktiviteter samt att du inger ett lugn i förändringar. Att du trivs med samarbete och är kommunikativ är också viktigt för att trivas och lyckas i tjänsten. En självklarhet är att du arbetar strategiskt och resultatinriktat med fokus på hållbarhet och ekonomi samt har ett hjärta för bästa möjliga service och kost för patienten.
Anställningsvillkor
Tillsvidare anställning, heltid och dagtid.
Välkommen att söka tjänsten som enhetschef Kost senast 30 januari 2022.
Intervjuer beräknas till v.6.
Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.
Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.
Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.
Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY
Kontaktpersoner på detta företaget
Christina Gehlin, Avdchef
0221-263 47
Cecilia Stoor, Vårdförbundet
021-10 41 67
Maria Fredriksson Frischenfeldt, Sektionsledare Resurslaget i Köping
0221-26368
Aliisa Andreasson, Enhetschef avd 1
0221-261 24
Jeny Zackrisson, Enhetschef avd 1
0221-261 53
Christina Gehlin, Enhetschef avd2/AH
0221-263 47
Therese Edvardsson, Tf. Enhetschef avd 3
0221-26 271
Fredrik Leek, Områdeschef, Ambulanssjukvården Västmanland
021-17 45 59
Marie Malm, Enhetschef
021-17 45 69
Fredrik Rudstam, Vårdförbundet
021-17 34 42