Enhetschef/köksmästare

Enhetschef/köksmästare

Arbetsbeskrivning

Servicekontoret utför tekniska och administrativa tjänster till förvaltningar och bolag i Borås Stad. I vår verksamhet finns allt från anläggnings- och verkstadsarbeten till dataservice, bygg- och fastighetsservice, löne- och redovisningsservice samt telefonservice och växel. Servicekontoret har ingen kommunal budgettilldelning, utan arbetar under företagsliknande former enligt en modell med beställare och utförare. Omkring 350 personer arbetar på Servicekontoret.




På avdelningen Entreprenad arbetar cirka 200 medarbetare. Verksamheten är indelad i områdena; gata, VA/FV, fastighetsservice, byggservice, idrottsanläggningar, markrenhållning, park- och grönytor, post och bud, växel och reception, tryckeri, serveringar och lokalvård.

Måltidsverksamheten har kök i stadshuskvarteret och på Pantängen. I stadshuset finns dels restaurang Grillen. där det serveras frukost, lunch och fika, och dels finns ett café i fullmäktigehuset som serverar smörgåsar och fika under hela dagen. På Pantängen serveras frukost, enklare lunch och fika. Köken levererar även fika och annan catering till konferenser, möten och utbildningar i respektive hus. Verksamheten består idag av ett team på sex medarbetare och arbetet är förlagt till helgfria vardagar. Viss helgtjänstgöring kan förekomma i samband med olika arrangemang. Som Enhetschef/köksmästare arbetar du i huvudsak administrativt, samtidigt har du leder verksamheten operativt och har en gastronomisk kompetens som kan användas dels för att förkovra medarbetare och dels i produktionen. Du rapporterar till arbetschefen för Entreprenad Stadshusservice.

Som Enhetschef/köksmästare ansvarar du för hela måltidsverksamheten, för såväl personal och arbetsmiljö, som kvalitet, administration och ekonomi. Du har verksamhetens bästa i fokus och följer samtidigt Borås Stad styrdokument, samt gällande lagstiftning, nationella riktlinjer och globala mål. Med din ledarskapsfilosofi förstår du vikten av samarbete, för att skapa en attraktiv och hållbar måltidsverksamhet.

Känner du igen dig i beskrivningen ovan, förväntar vi oss att du är utbildad kock och har minst fem års yrkeserfarenhet. Därtill har du minst två års erfarenhet av personal- och resultatansvar. Du är kommunikativ och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Det är även viktigt att du har en god analytisk förmåga, ett stort intresse för ledarskap och att utveckla andra människor samt att du besitter erfarenhet av att leda arbetsgrupper. Du måste ha god datorvana inom exempelvis Officepaketet och B-körkort. Vi kommer att fästa mycket stor vikt vid personliga egenskaper.
I Borås Stad arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö, vi erbjuder olika former av friskvård och tillämpar rökfri arbetstid.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Borås Stad
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 27 oktober 2023
  • Ansök senast: 12 november 2023

Besöksadress

Se vår hemsida www.boras.se
None

Postadress

Stadsdelsförvaltningen Öster
1490, 50180

Liknande jobb


22 november 2024

21 november 2024

20 november 2024

Enhetschefer till Region väst med placering i Göteborg och Mölndal

Enhetschefer till Region väst med placering i Göteborg och Mölndal

20 november 2024