Epidemiolog/utredare

Arbetsbeskrivning

Statens folkhälsoinstitut utvecklar och förmedlar kunskap för bättre hälsa. Detta sker bland annat genom våra tre huvuduppgifter; nationell uppföljning och utvärdering av folkhälsopolitiken, nationellt kunskapscentrum för metoder och strategier samt tillsyn inom alkohol-, narkotika- och tobaksområdena. Verksamheten vilar på vetenskaplig grund och bedrivs i nära samarbete med både lokala, regionala och nationella aktörer. Institutet medverkar även aktivt i det internationella folkhälsoarbetet. Myndigheten finns i Östersund och Stockholm.

Enheten för samhällsekonomisk analys och utvärdering vid Statens folkhälsoinstitut ansvarar för att följa upp och utvärdera insatser inom folkhälsopolitikens målområden. Ett sådant område är regeringsuppdraget ”En samlad strategi för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobakspolitiken” (ANDT-politiken) för perioden 2011-2015 där enheten har ansvar att följa utvecklingen inom ANDT-området. Detta inbegriper arbete med utveckling av indikatorer för dessa områden och mätmetoder för att följa dessa. För att ytterligare förstärka resurserna i detta arbete söker vi nu en utredare med epidemiologisk erfarenhet.

Enheten är en av tre enheter vid Avdelningen för uppföljning och utvärdering. Övriga enheter är Folkhälsostatistik och Folkhälsoanalys.

I arbetsuppgifterna ingår att vara ett kvalificerat stöd till arbetet med utveckling, kvalitetssäkring och analys av indikatorerna för uppföljning av ANDT-strategins mål med fokus på mätmetoder och epidemiologiska aspekter. Arbetet omfattar såväl de indikatorer institutet ansvarar för som de indikatorer andra aktörer inom ANDT-strategin ansvarar för att ta fram och leverera till institutet. Arbetsuppgifterna omfattar även handledning vad gäller mätmetoder till andra utredare på avdelningen som arbetar operativt med ANDT-indikatorerna.


Kvalifikationer

Kvalifikationskrav



• Doktorsexamen i epidemiologi, sociologi eller annat ämne som bedöms relevant för arbetet

• Mycket goda kunskaper i och erfarenhet av mätmetoder

• Mycket goda kunskaper i och erfarenhet av att analysera befolkningsdata

• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska och svenska

• Erfarenhet av att handleda andra

• God förmåga att implementera relevant forskning i arbetet.

Meriterande



• Kunskaper inom minst ett av områdena alkohol, narkotika, dopning eller tobak

• Erfarenhet av utvecklingsarbete inom uppföljning och uppföljningssystem

• Erfarenhet av att ha arbetat inom statlig förvaltning

• Goda kunskaper inom folkhälsovetenskap

• Erfarenhet av internationellt arbete

 

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper såsom självständighet, god samarbetsförmåga, och tydlighet i kommunikationen. Du är strukturerad i ditt arbete och uppskattar att arbeta i en organisation med hög förändringstakt. Du tycker att det är spännande att arbeta med mätmetoder såväl operativt som på strategisk nivå.

 

Om anställningen

Anställningsform: vikariat t.o.m. 2014-07-30 med möjlighet till förlängning

Omfattning: heltid

Tjänstgöringsort:Östersund men placering i Stockholm kan diskuteras

Tillträde: snarast enligt överenskommelse

Villkor: vi tillämpar individuell lönesättning samt individuell överenskommelse gällande tjänsteort enligt arbetsgivarens och centrala arbetstagarorganisationernas överenskommelser

 

Ansökan

Ansök senast 2013-11-14

Arbetsgivarens referensnr: Pers 2013/114



Kontaktperson

Saman Rashid, enhetschef, tfn: 063-19 97 70

Fackliga företrädare

Ulrika Owen (Saco-S), tfn 063-19 96 83

Jonas Nygren (ST), tfn 063-19 97 12

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Statens Folkhälsoinstitut
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Dag , Heltid , Tidsbegränsad anställning
  • Publicerat: 30 oktober 2013

Postadress

Forskarens väg 3
Östersund, 83140

Liknande jobb


Project leader and expert in Sustainable Nutrition

Project leader and expert in Sustainable Nutrition

24 oktober 2024

Nordisk Produktspecialist Hipp Barnmat

Nordisk Produktspecialist Hipp Barnmat

3 juli 2024

Researcher in Sustainable Nutrition

Researcher in Sustainable Nutrition

21 februari 2023